Direct naar de inhoud.

‘Dag van het Hunebed’ wordt Hunbedweken

  • door:
  • op:

Het Hondsrug UNESCO Geopark, Staatsbosbeheer, Het Drentse Landschap en het Hunebedcentrum organiseren de komende vijf weken de Hunebedweken. De weken komen ter vervanging van de Dag van het Hunebed dit in verband met de coronamaatregelen.

Tijdens de Hunebedweken zijn er onder meer wandelroutes, tips voor het maken van een fietstocht, de omgeving in met een gids en men kan van alles leren over zwerfstenen. “Samen willen we de vakantiegangers en museumbezoekers iets bieden wat altijd door kan gaan en waarmee we ze toch ook iets kunnen meegeven van dit oeroude gebied en het verhaal rondom onze hunebedden”, aldus Hanna Schipper van Het Drentse Landschap.

Archeologe Riemke Schraff van het Hunbedcentrum bij een van de hunebedden. FOTO: Hunbedcentrum

Met elke week nieuwe pareltjes en natuurrijke routes hopen de Drentse partijen de vakantiegangers nog meer Drenthe en nog meer hunebedden te laten ontdekken. “Natuurlijk komt iedereen naar het grootste hunebed kijken, maar er liggen er nog 51 in Drenthe hé.”, aldus Riemke Scharff archeologe van het Hunebedcentrum.  “Als er tijdens je vakantie veel bezienswaardigheden en attracties vol zitten, kun je snel teleurgesteld raken. Daarom willen we zo graag laten zien wat er óók nog kan!”

Voor meer informatie kijk op de website van het hunebedcentrum.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal