Direct naar de inhoud.

Mega Piraten Festijn Borger opnieuw verplaatst: ‘Het is buiten onze schuld om’

  • door:
  • op:
F: Mega Piraten Festijn

Het Mega Piraten Festijn in Borger gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie gisteren bekend gemaakt op hun website. Het feest zou in het eerste weekend van april 2021 plaatsvinden, maar vanwege de coronamaatregelen is dat verplaatst naar 18 september. Nu heeft de organisatie het evenement verplaatst naar 26 maart 2022. 

‘Het is buiten onze schuld om’, aldus organisator Eddie Mensink.’Mark Rutte heeft tot twintig september alle evenementen met meer dan 750 personen van de kalender gehaald. Wij organiseren een feest met zo’n 8 á 9 duizend mensen, dus dat mag niet doorgaan,’ aldus Mensink. Wel vindt hij het krom dat bij verschillende sportwedstrijden wél publiek mag zijn, zoals bij voetbalwedstrijden en de Formule 1 in Zandvoort. ‘Ik gun iedereen het allerbeste, maar het is wel vervelend voor ons.’

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag heeft de organisatie bij elkaar gezeten om de knoop door te hakken.  ‘We reizen al zestien jaar door Nederland en we weten dat zo’n evenement niet in een paar dagen op te zetten is.’ Alleen de Festijnen in Borger en Oldenbroek worden verplaatst. De Piraten der Lage Landen kunnen in Oktober wel naar het Festijn in andere plaatsen. ‘Tot twintig september weten we niet wat we kunnen verwachten, dus we willen vol gas gaan in oktober.’

Aankomend weekend zal de organisatie van het Mega Piraten Festijn meelopen met Unmute Us. Dat is een protestmars voor ‘iedereen die van evenementen houdt’. Ook TOK Producties en het Secret Forest Festival zullen meelopen aan de mars. ‘We lopen mee om een signaal af te geven aan de maatschappij. Mensen moeten namelijk weten wat er gebeurd. Eerlijkheid en duidelijkheid vind ik belangrijk’, besluit de organisator.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal