Direct naar de inhoud.

Culturele seizoen Borger-Odoorn start tijdens Drentse Uitmaand

  • door:
  • op:
F: Gemeente Borger-Odoorn

In september start in Drenthe het nieuwe culturele seizoen. We kunnen weer culturele workshops en cursussen volgen en voorstellingen, evenementen, musea en theaters bezoeken. Culturele organisaties presenteren tijdens de Drentse Uitmaand een voorproefje van de activiteiten in het najaar.

De gemeente Borger-Odoorn opent op 11 september het culturele seizoen met het TOTEM Festival. Jong en oud kan deze dag genieten van workshops van ondernemers uit de omgeving, foodtrucks en muzikale optredens van Edwin de Vries Lilian van Lottum, Martin van Polen en Dj Paul Wiegman.

Het Boomkroonpad in Drouwen is in september dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het avontuurlijke pad voert langs de toppen van de bomen en de locatie is het startpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. Het Hunebedcentrum is van dinsdag tot en met zondag geopend en biedt naast de doorlopende expositie een geologische audiowandeling en een speurtocht door het museum.

Muziekliefhebbers kunnen in september ook weer terecht bij Cultuurpodium VanSlag. Talentvolle Drentse muziekacts presenteren zicht 17 september tijdens het showcasefestival Drentsch Peil XL. Pé & Rinus goan weer lös op zaterdag 18 september en op vrijdag 24 september staan Leif de Leeuw & Sem Jansen op het podium.

De provinciale opening van de Drentse Uitmaand vindt plaats op 9 september tijdens de voorstelling Woeste Gronden in de gemeente Coevorden. Cultuurgedeputeerde Cees Bijl en wethouder Jeroen Huizing geven dan het startschot voor de actiemaand. Woeste Gronden is een muzikaal spektakel van BUOG en speelt zich af op een boorlocatie bij ’t Haantje.

Een overzicht van de activiteiten in de Drentse Uitmaand is te vinden op www.drentseuitmaand.nl. De Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal