Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lydia Helwig Nazarowa benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Lydia Helwig Nazarowa met haar zoon, haar partner en burgemeester Anno Wietze Hiemstra

REGIO – Lydia Helwig Nazarowa uit Schoonloo is zaterdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen werden in Utrecht opgespeld door burgemeester Anno Wietze Hiemstra.

Diversiteit en inclusie
Bij personen die worden benoemd tot Ridder gaat het doorgaans om verdiensten met een regionale of zelfs landelijke uitstraling en betekenis. Dat is bij Helwig Nazarowa zeker het geval. Helwig Nazarowa stond in 1985 aan de wieg van Isis Transcultural Leadership, een adviesbureau dat organisaties en individuen begeleidde in veranderingsprocessen. Sinds 2002 vervult Lydia Helwig Nazarowa verschillende bestuurder/directeursfuncties in de gezondheidszorg. Ze kwam in zowel haar beroepsmatige als vrijwillige werkzaamheden op voor mensen die met discriminatie te maken hebben. In de jaren ’80 en ’90 ging dat met name om mensen met een niet-westerse migratieachtergrond, in de jaren daarna om mensen met een verstandelijke beperking.

“Onbaatzuchtig en daadkrachtig”
Burgemeester Hiemstra reisde vanuit Aa en Hunze af naar Utrecht om de gedecoreerde tijdens een symposium over haar werkzame leven te verrassen met de benoeming. Hiemstra: “Mevrouw Helwig Nazarowa is een ruimhartige persoonlijkheid die onbaatzuchtig en daadkrachtig de kwaliteit van leven van ieder individu wil verbeteren. Daar is ze in de loop van haar carrière glansrijk in geslaagd. Deze benoeming is een kroon op dat levenswerk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.