Direct naar de inhoud.

Kinderen laten creativiteit zien bij pannenkoekenwedstrijd Exloo

  • door:
  • op:
De kinderen bezig met het pannenkoekenbeslag. Foto: organisatie

EXLOO — Kinderen van groep 5 tot en met 8 konden vrijdagavond bij het ‘d Exels Festival meedoen aan een pannenkoekenwedstrijd. Enthousiasme alom en ook heel veel creativiteit in de tent op het centrale plein in het dorp. 

Veel kinderen hadden namelijk hun eigen recept meegenomen, zo zag ook organisator Lindsay Lasker. “Ik heb al bosbessen, rozijnen maar ook de pannenkoek met kaas voorbij zien komen.” Ook was er wel een hele speciale pannenkoek namelijk een rode bieten pannenkoek. “Ik heb hier al een paar keer op geoefend, maar vooral heel goed gekeken hoe mijn moeder dat altijd doet.”

Hartjes en kinderdisco

Nadat het beslag was geklopt en de pannenkoeken waren gebakken was Iris de eerste die haar pannenkoek bij de jury aanbood. “Wel een beetje spannend. Ik heb pannenkoeken met hartjes en kaneel gemaakt en een paar opgerold en daar zitten stroop of poedersuiker in.”

De winnaars van de pannenkoekenwedstrijd. Foto: organisatie

De jury vindt dat Iris goed heeft nagedacht over de opmaak en ook de smaak kan hen bekoren. “Ik had er nog niet eerder een met kaneel gehad, maar dit is erg lekker,” zo laten ze weten. Iris is blij met haar oordeel. “Het is meer dan ik had verwacht.” Uiteindelijk won ze niet. Die eer was voor Marit. Ze kon het met een afsluitende kinderdisco meteen goed vieren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal