Direct naar de inhoud.

Burgemeester Seton: ‘Samen de schouders eronder dat is Borger-Odoorn’

  • door:
  • op:

 

Bewoners uit Exloo luisteren aandachtig naar burgemeester Jan Seton. Foto: Jelmer Wijnstra / RTV1

EXLOO – Burgemeester Jan Seton kijkt positief terug op zijn eerste zes jaar als burgemeester. Het meest trots is hij op de saamhorigheid van de inwoners van Borger-Odoorn. Dit zei hij dinsdagavond bij een toespraak op het ‘d Exels Festival in Exloo.  

Seton ging daarbij vooral in op zijn tijd in Exloo. Met een prachtige kaart van het dorp had hij allemaal plaatsen in het dorp uitgelicht en bij ieder stukje noemde hij wat op. Bijzonder daarbij was vooral de ambtsketen.

Seton liet weten stiekem wel een beetje jaloers te zijn op de ambtsketen van de kinderburgemeester. “Ik ben heel blij dat wij een kinderburgemeester hebben, maar helaas glimt die ambtsketen van hem wel meer.” Daarbij liet hij tussen neus en lippen door weten dat de zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester al weer is gestart. Bijna alle basisscholen uit Borger-Odoorn doet dit jaar mee.

Het kaartje van Exloo waarbij burgemeester Seton overal wat bij vertelde. Foto Jelmer Wijnstra / RTV1

Verbroedering

De burgervader begon zijn verhaal met de drie grootste crisissen in de afgelopen zes jaar. Daarbij noemde hij het ongeluk op de N34 bij Borger, de brand van het Bebinghehoes en het dodelijke ongeluk met vier jongeren uit de gemeente in Stadskanaal. “Die periode vond ik heel bijzonder. Vooral hoe de gemeenschap dat heeft opgepakt. Er was zoveel troost en steun vanuit de voetbalvereniging. Het dorp verbroederde. Dat was heel mooi om te zien,” zo liet hij weten.

Schouders eronder

Hij noemt het naast een van zijn moeilijkste momenten dan ook bij een van zijn mooiere momenten in de afgelopen 6 jaar. “Ook Soep op de Stoep was zo’n mooi moment. Denken aan je medemens en hen een luisterend oor bieden. Ik denk dat dat gevoel van samen de schouders eronder zetten heel erg goed laat zien wat voor gemeente wij zijn.” Ook benoemde de burgemeester het theaterspektakel rondom de Mammoet in Borger en het Oostermoer feest. “En natuurlijk mijn eigen herbenoeming,” zo zegt Seton met een knipoog.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal