Direct naar de inhoud.

Inwoners Borger-Odoorn zijn het meeste gevaccineerd in de regio

  • door:
  • op:
F: Pixabay

REGIO – Inwoners van de gemeente Borger-Odoorn lopen voor op de Knoalsters en Veendammers. De vaccinatiegraad ligt hoger in de Drentse gemeente dan in de twee Groningse gemeenten. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. 85-89% van de inwoners van Borger-Odoorn heeft de eerste prik gekregen. Daarentegen hebben 75-84% van de inwoners uit de gemeente Veendam en Stadskanaal een eerste prik gehad. 

Het percentage volledig gevaccineerden ligt lager dan het percentage van de inwoners die een eerste prik hebben gehad. Ook in deze percentage gaan de gemeenten Veendam en Stadskanaal hand in hand. Beide gemeenten scoren 60-74%. De gemeente Borger-Odoorn loopt ook hier weer voorop. 75-84% van de Drentse gemeente is volledig gevaccineerd.

Landelijk gezien ligt de vaccinatiegraad het hoogste in de gemeente Schiermonnikoog. Onderaan de lijst hangt de gemeente Urk.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal