Direct naar de inhoud.

Als vanouds gezellig bij feestcafé De Gelegenheid

  • door:
  • op:
Peter Rolfes in de feestzaal van De Gelegenheid (foto: Ariënne Dozeman / RTV1)

MUSSELKANAAL – Het was een van de weinige feestjes waar eigenaar Peter Rolfes zenuwachtig voor was. Maar de eerste feestavond in feestcafé De Gelegenheid is volgens hem ‘perfect verlopen’.

Zaterdag 25 september mocht de nachthoreca weer open, zij het tot middernacht. Aan de horeca de verplichting om de QR-code en het identiteitsbewijs te controleren van elke bezoeker.
En juist daar zag Rolfes tegenop. ‘Je weet niet hoe het gaat met die controle en of er mensen zijn zonder code die toch naar binnen willen.’ Gelukkig had bij het café in Musselkanaal iedereen de boel goed voor elkaar.

Storing

Door een storing werkte de app, waarin je de QR-code kunt downloaden, niet altijd even goed. Rolfes: ‘Dat is een puntje voor de overheid.’ Als hij in de app kon zien dat mensen wel gevaccineerd waren, maar de code door die storing niet doorkwam, heeft Rolfes ze wel binnen gelaten. Om de controle goed te laten verlopen stonden er twee man extra bij de deur, ‘dat kost meer tijd en geld, maar ik ben allang blij dat we weer open kunnen.’

Geen keuze

Getwijfeld of hij open zou gaan heeft Rolfes dan ook niet. ‘Dat is financieel ook geen optie, we zullen wel moeten.’ Hele vervelende reacties heeft hij gelukkig niet gehad, op een aantal klanten die zeiden voortaan weg te blijven na. Rolfes: ‘Alsof wij het bedacht hebben.’
Briefjes wijzen mensen op de nieuwe coronamaatregelen (foto: Ariënne Dozeman / RTV1)
Enerzijds begrijpt hij de verplichting om te controleren, ook voor hem is het belangrijk dat de besmettingen niet weer omhoog gaan. Op een nieuwe sluiting zit hij niet te wachten. Anderzijds staan de mensen bij de supermarkt volgens hem ook dicht op elkaar en daar wordt nergens naar gekeken.

Om 00.00 het licht aan.

Zaterdagavond heeft Rolfes in ieder geval geen enkele wanklank gehoord. ‘Het was heel gezellig, alleen maar dansende en lachende mensen. De eerste seconden moet je weer even wennen, maar het is al snel weer als vanouds.’  Toen om 00.00 de lampen aan gingen en de muziek uit ging iedereen wonder boven wonder braaf naar buiten.
Zondagmiddag bij De Gelegenheid in Musselkanaal (foto: Ariënne Dozeman / RTV1)

Wat eerder beginnen is goed bevallen

Dat de feestavond wat eerder begint en vroeger eindigt bevalt hem eigenlijk wel. Middernacht is misschien wat aan de vroege kant, maar een uur of 02.00 zou mooi zijn. Ook denkt hij dat het goed is voor de omzet: ‘als mensen wat later komen hebben ze thuis al wat biertjes op, die drinken ze nu hier.’ En nog een voordeel: op zondag is iedereen fit en komt dan in de middag misschien nog een keer aanwaaien voor een hapje en een drankje.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal