Direct naar de inhoud.

FOX Stadskanaal morgen toch niet open door dwangsom: ‘We zijn er kapot van’

  • door:
  • op:
Discotheek Fox in Stadskanaal | Foto: Google Streetview

STADSKANAAL – Eerder vandaag maakte discotheek Fox Stadskanaal bekend dat ze morgen officieel mee doen aan het landelijke protest van de nachthoreca. Zaterdagavond zouden een maximum van 240 bezoekers kunnen komen feesten in Fox. Nu moet het protest toch worden afgeblazen door een dwangsom van 15.000 euro bij opening. 

De gemeente Stadskanaal wilde zich aan de huidige regels houden en zou bij een eventuele opening morgen gaan handhaven. ‘We doen zoals we het altijd doen’, zo laat de gemeente weten. ‘Er is contact geweest met de eigenaar van de club en hij weet dat we in zo’n geval gaan handhaven.’ Echter zou het in zo’n geval bij een waarschuwing blijven volgens de gemeente. Aangezien Fox nog niet eerder open was gegaan zonder toestemming.

15.000 euro

‘De veiligheidsregio laat de gemeente echter niet hun plan trekken’, zo laat FOX eigenaar Jeroen van Broekhoven op Facebook weten. Als hij morgen zijn discotheek dus zou openen zou daar een dwangsom van 15.000 euro tegenover staan. ‘Dat kan ik gewoon niet betalen’, vervolgt van Broekhoven. ‘Collega’s en wij zijn er kapot van.’

Binnen 2 uur uitverkocht

Van Broekhoven bedankt in dezelfde facebookpost de mensen die vanmiddag een kaartje hebben gekocht. ‘Dank aan alle mensen die gezorgd hebben dat we in 2 uur 240 tickets verkochten.’ Van Broekhoven geeft aan dat iedereen maandag het geld retour krijgt.

Bron: Facebook FOX Stadskanaal



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal