Direct naar de inhoud.

‘Café De Twee zal altijd blijven’

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Na 18 maanden gesloten te zijn geweest ging afgelopen weekend café De Twee weer open. En hoewel je met openingstijden tussen 19.00 en 00.00 niet echt kunt spreken van ‘nachtleven’ was het weer als vanouds gezellig. Eigenaar Johnny Haandrikman: ‘Binnen zijn geen ramen, dus je merkt er niks van dat het nog vroeg is.’ 

Thuiskomen

En inderdaad, rond een uur of negen ’s avonds gaat het al goed los aan de Hoofdstraat nummer 14 in Stadskanaal. ‘Het is thuiskomen’, zo omschrijven de feestgangers zaterdagavond hoe het is om eindelijk weer naar hun geliefde café De Twee te kunnen.

Feest in café De Twee (bron: Ariënne Dozeman / RTV1)

Afgelopen en volgend weekend zijn er de speciale after the lockdown party’s. Veel bezoekers hebben maanden geleden al een kaartje gekocht, om het café te steunen in de moeilijke tijd.

Begrip

‘Ik heb de afgelopen 18 maanden heel goed begrepen wat er in de wereld gaande is’, zegt Haandrikman, ‘en daar hebben wij ons gewoon bij neer moeten leggen.’ Hij en zijn broer, die mede-eigenaar is, sloten de zaak en zochten ander werk. ‘Uiteraard zit het altijd in je achterhoofd en doet dat pijn, maar wij wisten dat we weer terug zouden komen.’

Johnny Haandrikman achter zijn geliefde bar (foto: Ariënne Dozeman / RTV1)

Dat de nachthoreca nu weer tot middernacht open mag ziet Haandrikman als een stap in de goede richting. ‘Pak hem aan, zodat de volgende stap ook weer positief is.’ Hij heeft er alle vertrouwen in dat over een paar maanden alles weer gewoon kan.

https://youtu.be/irUtEYmebgQ-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal