Direct naar de inhoud.

Prummeltour langs karakteristieke panden van de architect

  • door:
  • op:
F: Google Maps

VALTHERMOND/TWEEDE EXLOËRMOND – Twee eigenaren van elk een Prummelpand (d’Rentmeester in Valthermond en Odeon Cultuurhuis in 2e Exloërmond) hebben samen het idee opgevat om de prachtige karakteristieke panden van de architect Klaas Prummel in de schijnwerpers te zetten en een Prummeltour te organiseren.

Tijdens de herfstvakantie wordt aandacht besteed aan deze prachtige panden door ze ’s avonds in de spotlights te zetten. Overdag kunt u meefietsen met een georganiseerde Prummeltour langs een flink aantal panden die ontworpen zijn door Klaas Prummel. In 2012 is deze route gemaakt door Eva Dubbelboer, die haar afstudeeropdracht wijdde aan een aantal bouwwerken van Prummel, en wij willen deze route opnieuw uitbrengen.

Gedurende deze “Prummel-week” (herfstvakantie) zullen we vanaf zaterdag 16 oktober dagelijks onder begeleiding van een ervaren gids deze route fietsen, waarbij we onderweg bij een aantal panden stilstaan. De fietsroute is ongeveer 25 km en door de verschillende “stops” maken we er een mooie middag van die af te sluiten is met soep en broodjes. In de weekenden zijn er ’s avonds concerten die bezocht kunnen worden bij de concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond.  De start van de dagelijkse tour is om 13.00 uur bij Odeon Cultuurhuis, Zuiderdiep 123 te 2e Exloërmond.

Klaas Prummel heeft in de Veenkoloniën waardevol cultureel erfgoed en architectuur nagelaten met een karakteristieke uitstraling om trots op te zijn. Wat ons betreft een mooie gedachte om zijn nalatenschap aan ons gebied onder de aandacht te brengen.

Naast de Prummeltour onder begeleiding wordt het boekje met de route en informatie over de route en de ontwerpen ook op diverse punten aangeboden voor mensen die op eigen houtje de route te voet, per fiets, brommer of auto willen afleggen.

Mede namens vele enthousiaste sponsoren en trotse bewoners van “Prummel panden” wordt dit plan gerealiseerd. Voor verdere informatie kunt u een kijkje nemen op de splinternieuwe website www.prummeltour.nl Hier kunt u zich ook aanmelden voor de fietstour met gids!-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal