Direct naar de inhoud.

Duitse motorrijder rijdt ruim 60 kilometer per uur te hard en raakt rijbewijs kwijt

  • door:
  • op:
F: Instagram Politie Noord Nederland

VEENDAM – Een motorrijder uit Duitsland is dinsdagochtend zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man haalde pieksnelheden van boven de 200 kilometer per uur op de N366 bij Nieuwe Pekela en de N33 bij Veendam.

Een politiewagen werd op de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela ingehaald door de Duitse motorrijder. De maximumsnelheid van 100 kilometer per uur werd tijdens het inhalen overschreden en daarom zette de politie de achtervolging in en werd een snelheidsmeting gestart. Dat meldt Team Verkeer Noord-Nederland op Instagram.

Geen richting aangeven en hoge snelheden

De pieksnelheden lagen volgens de politie boven de 200 kilometer per uur. De gemiddelde snelheid bedroeg na correctie 161 kilometer per uur. Bovendien gaf de man tijdens het inhalen geen richting aan en passeerde hij met hoge snelheden 70- en 50-kilometerborden. Ook maakte hij op de invoegstrook naar de N33 gebruik van het puntstuk.
Op de N33 tussen Veendam en Zuidbroek liep de snelheid opnieuw hoog op met dezelfde pieksnelheden als op de N366. De politie hield de man daarop staande en nam zijn rijbewijs in beslag.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV Noord en RTV1 werken de komende tijd nauw samen om de lokale journalistiek te versterken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal