Direct naar de inhoud.

Lefier verduurzaamt komende jaren 2500 verouderde woningen

  • door:
  • op:
STADSKANAAL/PROVINCIE – Woningcorporatie Lefier pakt tot en met 2024 in totaal 2500 verouderde woningen aan. De panden worden waar mogelijk gasloos gemaakt, beter geïsoleerd en krijgen zonnepanelen. Met de aanpak wil de woningcorporatie huurders tegemoetkomen in hun energielasten. Wel moeten huurders een bijdrage van 2 euro per maand per zonnepaneel zelf inleggen.

Label A

Niet alle woningen zijn geschikt om volledig van het gas af te gaan, stelt Lefier, maar de instantie wil de panden waar dit wel kan, zo snel mogelijk aanpakken. Het is de bedoeling dat alle 2500 verouderde panden straks energielabel A hebben, naar maatstaven die de woningcorporatie hanteert.
Voor de meest verouderde panden onderzoekt Lefier de mogelijkheid tot sloop en nieuwbouw. Om welke panden het gaat, wordt nog in kaart gebracht.

Stad en Ommeland

Recent rondde Lefier de verduurzaming van 246 woningen in de stad-Groninger wijk Paddepoel af. Het komende jaar pakt Lefier onder meer 178 woningen aan de Goeman Borgesiuslaan in Stad aan. In de rest van de provincie gaat het om woningen in Froombosch, Harkstede, Kolham en Stadskanaal.
Mogelijk worden de aangepakte woningen in de toekomst ook nog aangesloten op het warmtenet, als de faciliteiten hiervoor gereed zijn.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV Noord en RTV1 werken de komende tijd nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal