Direct naar de inhoud.

Hij is er! De rolstoelbus voor Valentijn (5): ‘Het moet nog wel een beetje bezinken’

  • door:
  • op:
De vijfjarige Valentijn voor de nieuwe rolstoelbus | Eigen foto

TER APELKANAAL – Een mooie afsluiter van het jaar voor Lilian Mulder en haar zoontje Valentijn uit Ter Apelkanaal. Na lang wachten is maandagmiddag eindelijk de rolstoelbus voor Valentijn afgeleverd. Valentijn heeft het zeldzame HNRNPU-syndroom en lijdt aan epilepsie. Lilian moest haar zoontje daardoor steeds in en uit de auto tillen. Om uitstapjes met haar zoon vol te houden was een rolstoeltoegankelijke bus nodig.

Omdat de gemeente de bus niet volledig kon vergoeden, starte Lilian enkele maanden geleden een crowdfundingsactie om geld op te halen. En dat hielp; er werd massaal gedoneerd. Er kwam zelfs een donatie van maar liefst 10.000 euro binnen van een anonieme weldoener. In totaal werd er een bedrag van 37.500 euro opgehaald.

Lilian vertelde bij het RTV1 programma 1 op Vrijdag over de doneeractie en waarom een rolstoelbus zo hard nodig is. 

‘Het moet nog even bezinken’

Maandagmiddag werd de bus aan huis geleverd. Hij moest namelijk eerst nog aangepast worden, zodat de rolstoel van Valentijn er in gereden kon worden. ‘We hebben inmiddels al een ritje met de bus gemaakt’, aldus een enthousiaste Lilian Mulder. ‘De bus is gewoon perfect, wat een verschil. Het moet eerlijk gezegd nog een beetje bezinken. Ik ben gewend om Valentijn altijd te tillen, maar nu kunnen we hem gewoon met rolstoel en al in de bus zetten, vastzetten en rijden maar.’

Rolstoelbakfiets

Ook Valentijn zelf geniet met volle teugen van het nieuwe vervoersmiddel. ‘Valentijn is er helemaal stil van. Hij kan nu tenminste lekker om zich heen kijken. En daar geniet hij enorm van.’

Ondanks dat de gemeente Westerwolde de rolstoelbus niet volledig kon vergoeden, hebben ze wel een bijdrage in de kosten geleverd. Daarnaast krijgt Valentijn ook een rolstoelbakfiets van de gemeente met een speciaal zitje voor broertje Wolf. Lilian: ‘Kunnen we straks ook nog lekker fietsen. Eigenlijk zoals alle kinderen, verdient Valentijn dit ook.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal