Direct naar de inhoud.

Bende stalt gestolen Duitse auto’s in Groningse garages voor verkoop naar Dubai

  • door:
  • op:
De gestolen auto’s. F: Polizei Osnabrück
TER APELKANAAL – De Duitse en Nederlandse politie zeggen een bende te hebben opgerold die in Duitsland luxeauto’s stal en deze onder meer vanuit Rotterdam naar Dubai smokkelde. De politie van de Duitse stad Osnabrück meldt dat sommige auto’s waren opgeslagen in Groningse garages. Het is niet bekend in welke plaats de loods met auto’s stond.

Illegale sigarettenfabriek

De politie heeft dertien leden van de bende in beeld. Twee vooraanstaande leden zitten vast. Het vermeende hoofd van de wereldwijd opererende bende, een 66-jarige man uit Stompwijk in Zuid-Holland, werd vorige week opgepakt in Ter Apelkanaal. Toen agenten een bedrijfspand doorzochten, ontdekten zij ook een illegale sigarettenfabriek. Daar lagen zo’n anderhalf miljoen sigaretten.
Een ander prominent lid van de groep zit vast in Litouwen. De twee arrestanten worden volgens de politie binnenkort aan Duitsland overgeleverd.

Onderzoek begonnen in 2018

De geschatte totale waarde van de gestolen auto’s bedraagt ongeveer 2,5 miljoen euro. In de buit zaten onder andere een Mercedes AMG GT R special edition, een Porsche Carrera 4 GTS, een Mercedes S 560 E en een BMW X5 M50d. Auto’s die niet naar bijvoorbeeld Dubai werden verscheept kwamen terecht op beurzen, bij Duitse helers en een Franse autoverhuurder. Volgens de politie ging de bende zeer professioneel te werk.
Het onderzoek begon in 2018, toen de politie een opvallende stijging zag van autodiefstal in de West-Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Naast de Nederlandse politie was ook Europol erbij betrokken.

Dit is een artikel RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken de komende tijd nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal