Direct naar de inhoud.

Wethouders Stadskanaal en Westerwolde openen de nieuwe route

  • door:
  • op:
Margriet Nieuwenhuis, Wethouder Goedhart Borgesius, Wethouder Giny Luth, Jaap Rijks openen de route F: Eigen foto

STADSKANAAL -De route ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’ is donderdagochtend officieel geopend door Wethouder Giny Luth van Gemeente Westerwolde en Wethouder Goedhart Borgesius van Gemeente Stadskanaal.

De ochtend startte met koffie en de huisspecialiteit ‘gebakje in een plakje’ bij Camping en B&B De Kapschuur (de startlocatie van de route). Daarna werd uitgebreid verteld over de route. Daarna is de kennis van de aanwezigen getest met een korte pubquiz.

Jaap Rijks van Camping en B&B De Kapschuur overhandigde het eerste routeboek en goedgevulde goodiebag aan Wethouder Giny Luth en Margriet Nieuwenhuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling (de finishlocatie van de route) overhandigde deze aan Wethouder Goedhart Bogesius.

Over de route

De route gaat langs bijzondere pareltjes in het gebied, niet alleen bijzondere bezienswaardigheden als de mooie muren in Stadskanaal, Museum Spoorlijn STAR, Klooster Museum in Ter Apel en de Sellingerbossen, maar ook langs minder bekende plekjes in de regio zoals de Lourdesgrot in Laudermarke of het Theater van de Natuur.

Tijdens de route worden verschillende suggesties gedaan voor een bezoek aan mooie lokale bedrijven, waarbij juist de kleine lokale, minder bekende bedrijven genoemd worden. Denk bijvoorbeeld aan Kwekerij ’t Ol Daip, Natuurslagerij De Woeste Grond of Theetuin MoeNieks.

De route geeft naast de mooie plekjes in Stadskanaal en Westerwolde ook veel historie en achtergrond over het gebied. Er zitten zelfs unieke verhalen in die in de regio te vinden zijn, maar die nog niet alom bekend zijn.

Deze route is vanaf zaterdag 16 april te rijden en kan geboekt worden op localgroningen.nl.
Het routeboek en puzzels, vragen en autobingo wordt dan overhandigd bij de startlocatie Camping en B&B De Kapschuur. En voor de eerste 100 routerijders ook zo’n goedgevulde goodiebag (zolang de voorraad strekt).

Tweede nieuwe route Westerwolde

In de komende maand zal LocalGroningen in samenwerking met Zo Marketing nog met een tweede nieuwe route door Westerwolde komen. Deze zal starten in Oudeschans en eindigen in Bourtange.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal