Direct naar de inhoud.

Boris (3) zat bijna 2 uur vast met zijn vinger in een geldautomaat: ‘Hij zat te schudden op mijn schoot’

  • door:
  • op:
De 3-jarige Boris met zijn moeder | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – In oktober van dit jaar werd de 3-jarige Boris uit Vledderveen landelijk nieuws toen hij met zijn vinger vast kwam te zitten in de geldautomaat van de lokale Gamma. Zijn moeder Mariëtte de Boer vertelt hoe zij en Boris deze angstige uren beleefden en hoe het nu met hem gaat.

‘We gingen even naar de geldautomaat om het zakgeld van Boris’ broer te storten.’, zo vertelt Mariëtte. ‘Boris liep wat om ons heen en ging toen met zijn hand naar het vakje aan de onderkant waar het geld in valt.’ Omdat het glaasje voor dat vakje toen nog los zat, kon Boris zijn vingers ertussen krijgen en kwam hierdoor vast te zitten in een tandwiel. ‘Zijn vinger zat muur en muurvast.’

‘Hij zat te schudden op mijn schoot’

Al snel werd duidelijk hoe ernstig de situatie was. De brandweer, ambulance en traumahelikopter met traumachirurg kwamen vlug naar de bouwmarkt om Boris te bevrijden, die inmiddels al bijna een halfuur vast zat. ‘Hij zat gewoon te schudden op mijn schoot van pijn en angst. Toen hebben de hulpdiensten hem gelukkig een infuus ingebracht om hem wat te kalmeren.’

Geldautomaat demonteren

Het loskrijgen van de kleine vinger bleek lastiger dan gedacht. De complete ‘geldmaat’ moest worden gedemonteerd. Maar uiteindelijk, na bijna 2 uur, werd Boris uit de benarde positie bevrijd en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Mariëtte: ‘We waren bang dat de vinger zo beschadigd was dat hij misschien geamputeerd moest worden. Maar gelukkig bleek dat de pees in zijn vinger nog intact was, dus hij hoefde alleen een spalk en gips.’

Automaten aanpassen

Ondertussen was het voorval nationaal nieuws geworden. En niet zonder effect; het bedrijf achter ‘Geldmaat’ liet in korte tijd alle 474 muntgeld inname-apparaten bij Gamma en Karwei aanpassen om een dergelijk ongeval niet opnieuw te laten gebeuren. 

Brandweer

Vlak na het ongeluk gingen Boris en zijn ouders langs bij de brandweer om ze te bedanken voor de bevrijdingsactie. Bij de kazerne kreeg Boris zelf ook een cadeau van de brandweerlieden; zijn eigen (speelgoed)brandweerauto. Vol trots laat hij de felrode auto aan ons zien: ‘Moet je kijken, hij kan zo hoog’, roept hij enthousiast terwijl hij de speelgoed kraan omhoog hijst.

Met Boris zelf is alles weer helemaal goed, het gips is er af en hij kan weer zonder problemen met zijn dino’s en auto’s spelen. Moeder Mariëtte: ‘Wel tintelt zijn vinger nog wat na, toch Boris?’ Hij kijkt op van zijn speelgoed: ‘Nee hoor mama, het is helemaal goed. Mag ik nu buiten spelen?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-