Direct naar de inhoud.

Knoalsters betalen minste belasting van de provincie Groningen

  • door:
  • op:
.

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal verwacht dit jaar een kleine 15 miljoen aan belastingen op te halen. Dit is een stijging van 2,3% ten opzichte van vorig jaar.  Omgerekend komt dit neer op een gemiddelde van 467 euro per inwoner; het laagste gemiddelde in de provincie. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee is Stadskanaal de provinciale ‘hekkensluiter’ als het om belastingen gaat, meldt RTV Noord. 

Veendam

De gemeente Veendam verwacht een bedrag van ruim 13,5 miljoen euro aan belastingen te innen. Dat is een verschil van 6% ten opzichte van 2020 en komt neer op een gemiddelde van €498,- per inwoner.

Westerwolde

Op de gemeente Het Hogeland na rekenen de meeste Groninger gemeenten op hogere belastingopbrengsten dan in 2020. De grootste stijging is in Westerwolde: ruim 10 procent. Daar vlak achteraan komt Pekela met net geen tien procent en in de gemeente Groningen bedraagt de stijging ruim 7 procent.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal