Direct naar de inhoud.

Johan Remkes wordt voorzitter van Nationaal Programma Groningen

  • door:
  • op:
Johan Remkes. Foto: ANP (via RTV Noord)

GRONINGEN – Johan Remkes wordt de nieuwe voorzitter van Nationaal Programma Groningen. Hij neemt op 31 januari het stokje over van commissaris van de Koning René Paas, die sinds 2019 voorzitter is geweest. 

De startfase van Nationaal Programma Groningen is afgerond en inmiddels gaan steeds meer projecten van start.

‘Doelgericht inzetten voor Groningen’

‘Na mijn actieve politiek bestuurlijke loopbaan heb ik nu sterk behoefte om mij doelgericht in te zetten voor Groningen, de provincie waar ik ben geboren en opgegroeid en waar mijn hart ligt’, laat de nieuwe voorzitter weten.

‘Nationaal Programma Groningen biedt onze regio perspectief. Dat zien we nu al gebeuren met talloze projecten die in ontwikkeling zijn. Ik zie voor mijzelf dan ook vooral een rol om de impact van het programma verder te vergroten. Ik ben sterk gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de structurele verbetering van de positie van Groningen en Groningers, vooral op sociaal en economisch gebied’, aldus Remkes.

Het Rijk heeft in totaal 1,15 miljard euro voor het Nationaal Programma Groningen beschikbaar gesteld om alle plannen en projecten uit te kunnen voeren. Wonen en werken in Groningen moet daarmee aantrekkelijker worden. Het idee achter het programma is dat onze provincie wel een stimulans kan gebruiken door de gaswinningsproblematiek. In onze regio wordt het geld onder andere ingezet voor het creëren van werkgelegenheid en het gebied beter in de markt zetten voor toerisme.

Gevuld cv

Remkes was voorheen onder meer minister, vicepremier, staatssecretaris, commissaris van de Koning, waarnemend burgemeester en gedeputeerde. Recent was hij informateur van het huidige kabinet en waarnemend gouverneur van de provincie Limburg. Ook leidt hij de commissie die onderzoek doet naar de meerkosten bij de verbouw van de zuidelijke ringweg in de stad Groningen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal