Direct naar de inhoud.

Yvonne van Mastrigt waarnemend burgemeester Stadskanaal

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Donderdagavond heeft commissaris van de koning van Groningen René Paas, samen met de vertrouwenscommissie van de gemeente Stadskanaal, Yvonne van Mastrigt (PvdA) benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskanaal, dit meldt Paas donderdagavond op zijn Twitter. Donderdag 2 juli zal van Mastrigt officieel geïnstalleerd worden als burgemeester.

Van Mastrigt

De 55-jarige Yvonne van Mastrigt van de Partij van de Arbeid was onder andere van 2004 tot 2008 burgemeester van Winsum, van 2008 tot 2012 burgemeester van Hoogezand Sappemeer, van september 2015 tot mei 2016 waarnemend burgemeester van de gemeente Hoorn en van 1 augustus 2018 tot 6 februari 2020 was zij waarnemend burgemeester van het Stichtse Vecht.

“Wij zijn blij met haar als burgemeester” zegt fractievoorzitter van Lokaal Betrokken Jur Mellies. “Deze burgemeester is een ervaren bestuurder en kent de provincie goed. Vooral in deze tijd waarin het college onderbemand is denk ik dat we aan haar een goeie hebben.”

Kroonbenoemd

Van Mastrigt zal de komende 10 maanden waarnemend burgemeester van Stadskanaal zijn daarna zal er een kroonbenoemde burgemeester aangewezen worden. Iets waar de gemeenteraad van Stadskanaal al heel lang om vraagt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal