Direct naar de inhoud.

Boerenrock trekt les uit vorige editie: ‘Voor hufters is geen plek’

  • door:
  • op:
Het festival tijdens een eerdere editie F: Facebook Boerenrockfestival

DROUWENERMOND – Terwijl voor het gevoel van de meeste mensen het Boerenrockfestival net achter de rug is, is de organisatie al druk bezig om achter de schermen alles gereed te maken voor de volgende editie in 2023. Aankomende vrijdag gaat de kaartverkoop van start en de organisatie pakt uit met een heus Boerenrockjournaal voor het aftellen.

‘Wij als organisatie zijn ontzettend trots op jullie komst’, blikt Bjorn van der Veen, presentator van het journaal en tevens een van de organisatoren, terug. ‘Bijna vijftigduizend bezoekers hebben het festival aangedaan en daar hebben we veel plezier van gehad.’

‘Een beetje teleurgesteld’

Toch was het de afgelopen editie niet alleen maar feest. Er werden brandjes gestookt en er werd veel gecrosst op het campingterrein. Daar is de organisatie ‘een beetje teleurgesteld over’. Dat is ook de reden waarom er wijzigingen doorgevoerd worden voor de editie in 2023.

Organisator Bjorn van der Veen F: Rutger Breider/RTV1

Toekomstbestendig festival

‘Een van de belangrijkste wijzigingen is het scheiden van de camping en het rennerskwartier. Dat houdt niet in dat je niet meer bij elkaar op bezoek kan, maar we willen de voertuigen gescheiden houden van de campingbezoekers. Dat betekent dat er geen ruimte is meer voor het crossen of andere gekkigheid. Wij willen een veilig, een duurzaam en toekomstbestendig festival worden.’ Daarna spreekt de presentator duidelijk in de camera: ‘Voor hufters is er bij ons gewoon geen plek meer.’

Veiligheid garanderen

De organisatie wil op de camping veiligheid kunnen garanderen, daarom is besloten om ook het stoken van brandjes te weren. ‘Voor de komende editie mag je geen bankstellen of andere brandbare materialen kan meenemen.’ Bezoekers met gekke voertuigen, vrachtwagens, caravans en tentjes zijn zeker wel welkom op de camping.

Vorige editie

Afgelopen editie kwam het Boerenrockfestival niet louter positief in het nieuws. Zo kreeg zanger Mart Hoogkamer een bierdouche over zich heen. ’s Nachts begonnen mensen op de bijbehorende camping vuurtjes te stoken. De brandweer moest eraan te pas komen om alles te blussen. Van der Veen gaf toen aan bij RTV1 dat ‘ons kindje Boerenrock op deze manier in gevaar komt.’

Lees ook: Organisator Boerenrock: ‘Gisteravond was een hele heftige avond’

Lees ook: Mart Hoogkamer breekt optreden Boerenrock Festival af wegens bierdouche-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal