Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Griezel in Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen | Foto: RTV1

REGIO – Het laatste weekend van de maand oktober nadert ons. Dit weekend staat met name in het teken van de Spooktocht in Stadskanaal Noord, de Halloweentocht in de Parkwijk, griezelverhalen in vanBeresteyn in Veendam, de laatste Halloweendag bij Drouwenzand Attractiepark in Drouwen, de Rode Loper in Stadskanaal en de Open Dag bij Golfpark Exloo in Exloo. Daarnaast zijn er ook andere leuke uitjes in de Veenkoloniën.

Spooktocht Stadskanaal Noord
Eerder werd er bericht door RTV1 dat de spooktocht in Stadskanaal in gevaar zou komen, vanwege een gebrek aan spoken. Buurtvereniging ’t Lange End uit Stadskanaal meldde toen dat ze nog minimaal 25 extra nodig waren voor een volwaardige spooktocht in Stadskanaal. Inmiddels heeft de organisatie 120 spoken en dat betekent dat de spooktocht in Stadskanaal op 28 oktober definitief door gaat!

Vrijwilligers tijdens het bouwen van de route van de Spooktocht in Stadskanaal Noord | Foto: RTV1

Op dit moment hebben ze 320 deelnemers en meer dan 120 vrijwilligers. De organisatie had dit nooit verwacht dat er zoveel aanmeldingen binnen zouden komen. Volgens de organisatie kunnen mensen zich nog aanmelden, maar je kunt alleen nog na 21.00 uur vertrekken. Aanmelden kan via: spooktochtnoord@gmail.com. De Spooktocht in Stadskanaal begint om 19:00 uur en eindigt om 22:30 uur.

Halloweentocht Parkwijk
Naast de spooktocht, die op 28 oktober wordt georganiseerd in Stadskanaal Noord, wordt er op 28 oktober ook een Halloweentocht in de Parkwijk georganiseerd van 18:30 tot 20:30 uur. Er is een route uitgezet van ongeveer 2 km. De route begint en eindigt bij het grasveldje aan de Beatrixstraat in Stadskanaal.

Harma Zwiers en Erik Gelderblom plaatsen spookjes en heksenhoedjes in de Parkwijk | Foto: Anne Gelderblom

Volgens de organisatie doen er al 43 deelnemers mee aan de Halloweentocht. Aanmelden kan via t.hardy@welstad.nl, maar het ook telefonisch op: 06-25195941.

Laatste Halloweendag bij Drouwenerzand Attractiepark
De laatste Halloweendag bij Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen is dit weekend op zaterdag 28 oktober aangebroken. “Halloween bij Drouwenerzand is geschikt en bedoelt voor het hele gezin; jong, jeugd en oud(er) zoals wij dat noemen, èn Halloweenliefhebbers met lef! Een Halloweendag is ècht anders dan anders. Het gehele park is in griezelig gezellige en soms misschien beetje enge Halloweensfeer; overal liggen pompoenen, maisstengels, strobalen, vogelverschrikkers en Halloween-decoraties. Ook staat er een grote tent in het Attractiepark”, laat de organisatie weten aan RTV1.

Halloween bij Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen | Foto: RTV1
Pizza tijdens de Halloweendagen in Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen | Foto: RTV1

Het attractiepark is aanstaande zaterdag geopend van 13.00 – 21.00 uur.

Festival ‘Sta even Stil’ in Stadskanaal
Kanaal Passage Stadskanaal organiseert een wedstrijd voor levende standbeelden ‘Sta even stil’. Heb jij altijd al een levend standbeeld willen zijn? Of ben van gedachten bij het zien van een levend standbeeld, dat kan ik veel beter? Nou, dan is dit jou kans!

Prijzen winnen
Ben jij de leukste, mooiste of heb jij de origineelste uitvoering? Dan maak jij kans op één van de onderstaande prijzen.
1e prijs €350,00,-
2e prijs €250,00,-
3e prijs €125,00,-

Aanmelden kan snel via een mail naar info@kanaalpassage.nl. De wedstrijd levende standbeelden vindt plaats op zaterdag 28 oktober 2023 van 12:00 tot 16:00 uur in Kanaal Passage Stadskanaal.

Rode Loper Stadskanaal

Op zondag 29 oktober wordt er bij het Beachpark aan het Hockeypad 1 in Stadskanaal een inclusief loopevenement georganiseerd. Dit is de vervanging van de afgelaste versie van juli j.l. Deze middag begint om 13.00 en duurt tot 16.00 uur. Dit loopevenement richt zich op jeugd, volwassenen en handbikers/ wheelers met verschillende afstanden, zodat iedereen aan zijn trekken kan komen. De jeugd kan gratis meedoen en voor de andere deelnemers geldt een inschrijfgeld van 15 euro.

Rode Loper | Foto Sportteam Welstad

Nieuw dit jaar is dat er voor de handbikers, naast een afstand van 10km., dit jaar er ook een mogelijkheid is om een afstand van 25 of 40 km. te doen. Deze middag is een initiatief van buurtbewoner Christiaan Drenth, in samenwerking met AV. Jahn2, GSCEmmen, Lentis, Beachpark en Welstad. Om 12.45 uur is er eerst een warming up verzorgd voor de jeugd, daarna gaat de jeugd van start op het atletiekterrein. Ze finishen onder het startdoek bij het Beachpark. De handbikers/ wheelers gaan om 13.45 uur aan de rol, gevolgd door de volwassenen die om 14.00 uur kunnen kiezen tussen 5 of 10 km.

Rode Loper | Foto: Sportteam Welstad

Op het Beachpark zijn die middag ook tal van andere activiteiten te doen, zodat iedereen zich kan vermaken. Meer info: www.trailrunstadskanaal.nl.

Touwtrekken bij Drouwenerzand Attractiepark in Drouwen | Foto: RTV1

Griezelverhalen in vanBeresteyn in Veendam
Een medewerker van de Bibliotheek Veendam leest voor uit spannende en griezelige verhalen. Het verhaal kan gaan over grappige griezels, een donker bos of  een gevaarlijk monster. Je kan een griezel kleurplaat maken en je kan je laten schminken tot een spook, een heks of bijvoorbeeld een skelet. Kom daarnaast  verkleed en dan jaag je de stuipen op het lijf van je pappa, mamma of buren.

De griezelverhalen vinden plaats op 27, 28 en 29 oktober in Theater vanBeresteyn in Veendam.

Open Dag Golfpark Exloo
Golfpark Exloo organiseert op zondag 29 oktober een open dag voor iedereen die kennis wil maken met golf. Ook als je het golfen weer wilt oppakken of als je als vrije golfer een lidmaatschap van een golfclub overweegt ben je van harte welkom bij Golfpark Exloo. De activiteiten tijdens de open dag zijn ook leuk voor kinderen vanaf 6 jaar en voor het hele gezin

De eerste open dag van 14.00 tot 16.00 uur.

Voor meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam kunt u vinden op onze website.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal