Voorjaarsconcert De Troebadoers in Nieuwe Pekela

De Kiepe Meidoornlaan 88, Nieuwe Pekela, Groningen

NIEUWE PEKELA - In ontmoetingscentrum De Kiepe is zondag 3 april een voorjaarsconcert van de Troebadoers bij te wonen. De Troebadoers zijn Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de...

Pelgrimswandeling Stadskanaal zondag 10 april.

Lilienthalplein

Op zondagmiddag 10 april wordt er om 14.00 uur een pelgrimswandeling georganiseerd in en rondom Stadskanaal. Start- en finishlocatie is het Parkeerterrein Lilienthalplein in Stadskanaal. Tijdens de wandeling bezoeken we de  Poststraatkerk te Stadskanaal. De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG) en  duurt ongeveer 3,5 uur  en heeft een afstand van ca. 9,5 km. De kosten bedragen   € 3,- p.p. waarvan € 1,- bestemd is voor de kerk. Online aanmelden op www.spig.nl is noodzakelijk.

De Stichting organiseert al 8 jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag in de hele provincie Groningen. De Stichting heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten voor het pelgrimeren met de Stichting Oude Groninger Kerken en de Raad van Kerken in Groningen/Drenthe.

Pelgrimeren is veel meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgt u ook een inkijkje in de cultuurhistorie van het landschap, de natuur en de te bezoeken kerk. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook diverse werkvormen voor bezinning en spiritualiteit.

Op de website www.spig.nl staan verder 143 rondwandelingen van 8 km, 64 rondwandelingen van 21 km  en 8 maandagse arrangementen van 49 etappes van ca. 21 km per dag. De totale lengte bedraagt meer dan 3000 km in Groningen.  Alle wandelingen kunnen gratis gedownload worden inclusief de bijlagen over cultuurhistorie, bezinning en spiritualiteit.

$3

Gratis fietsclinic ‘Doortrappen’ voor 60–plussers

Op donderdagmiddag 14 april 2022 organiseert Doortrappen Groningen in samenwerking met de gemeente Veendam een fietsclinic in de Sorghvliethal in Veendam. Fietsen draagt bij aan een betere gezondheid, zelfredzaamheid en aan meer sociale contacten. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Tijdens de fietsclinic worden er simpele tips gegeven en oplossingen aangeboden waardoor er nog jaren veilig en met plezier kan worden gefietst.

Live aflevering roots radioprogramma Blueprint

Op vrijdag 15 april wordt een nieuwe live aflevering opgenomen van het roots radioprogramma Blueprint, deze keer vanuit Grand Café Java in Veendam. Gasten zijn Eric Devries, die met zijn album Song & Dance Man één van de beste platen op het gebied van singersongwriters heeft uitgebracht en Jolien Damsma uit Vledderveen,Drenthe. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondagmiddag van 13.00-14.00 te beluisteren en verder de hele week op: http://rootsparadise.com/blueprint/index.php

Beleef de vollemaan in het Sleenerzand

parkeerplaas Staatsbosbeheer Kibbeleen tussen Noord-Sleen en Schoonoord

Beleef het Sleenerzand in de duisternis en daag je zintuigen uit. Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door de veelzijdige vegetatie van dit bijzondere bosgebied. Met behulp van een...

$8

Feiten en verhalen over het “rijke” Joodse Leven

Dinsdag 19 april 2022 is er een lezing in de Boschpoort te Winschoten met als spreker de emeritus-hoogleraar professor dr. W.J. (Wout) van Bekkum. Deze professor is een van de belangrijkste kenners in Nederland van de Joodse geschiedenis en de Joodse taal.

$10

Rommelmarkt bij de Poststraatkerk

Poststraatkerk Stadskanaal Poststraat 30, Stadskanaal

De ZWO-commissie van de Protestantse Gemeente Stadskanaal organiseert op zaterdagochtend 23 april van 09.00-12.00 uur een grote rommelmarkt op het plein voor de Poststraatkerk te Stadskanaal. Er zijn veel kramen...

Harry Niehof klinkt in d’Rentmeester

concertboerderij d'Rentmeester

VALTHERMOND- Vanwege de afgelopen lockdown hebben we een paar concerten moeten uitstellen. Maar nu eindelijk klinken op zaterdag 23 april de prachtige liedjes van Harry Niehof in d’Rentmeester.

4/5 Mei Comité Wildervank

VEENDAM- Woensdag 4 Mei a.s. om 19.30 uur zal bij het verzetsmonument aan de Postkade te Wildervank de jaarlijkse 4 Mei herdenking plaats vinden. Scheidend voorzitter” Dhr. Eddy Woortman”, zal...

OVW Muziektheater speelt: Terug naar Veendam.

VanBeresteyn Museumplein 5a, Veendam, Groningen

Het theaterconcert begint zondagmiddag 8 mei om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 15,- aan de kassa van vanBeresteyn.

$15