Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opening vernieuwde Hoofdstraat

Het voltallige college opent om 16.15 uur de Eurobrug en de Hoofdstraat officieel door het naspelen van de Knoalster Lorelei; een gedicht van de schrijver Geert Teis. Wethouder Bessembinders is de snikjong achter aan ’t rouer en burgemeester Galama is het oaregste schipperswichie op de proam. Samen met toneelvereniging UDI spelen de overige collegeleden de rol van veenarbeiders. De zanger Henk Scholte zingt live de Knoalster Lorelei en het lied De Roege Bolsters. Het verhaal speelt zich af op het water en eindigt in een spectaculaire openingshandeling bij de brug. 

Overige festiviteiten

  • 10 mei: Rond het invallen van de duisternis, omstreeks 22.00 uur, wordt er een lichtshow gegeven. De winkels zijn dan speciaal geopend tot 22.00 uur
  • 11 mei: Bloemenmarkt in het centrum van 10.00 tot 17.00 uur
  • 12 mei: Tijdens de zaterdagmarkt wordt er muziek verzorgd door drie dweilorkesten van elk vijftig personen.

Videowall

Aan de Hoofdstraat (naast woontoren Het Raethuys) staat op 10 mei een videowall, waarop een fotoreportage te zien is van de Hoofstraat van vroeger en nu.

Wat is er vernieuwd?

De Hoofdstraat heeft een nieuw en modern uiterlijk gekregen, met hints naar het veenkoloniale verleden van de gemeente Stadskanaal. De vernieuwde Hoofdstraat brengt het kanaal en het centrum van Stadskanaal weer dichter bij elkaar. Met een beeldbepalende brug, de wandelboulevard en de open zichtlijnen knipoogt de vernieuwde Hoofdstraat naar het verleden, maar biedt het ook alle mogelijkheden voor recreatie en prettig winkelen in de toekomst.

Stremming scheepvaartverkeer

In verband met de openingshandeling is er geen scheepvaart mogelijk in het Stadskanaal op donderdag 10 mei tussen 13.00 en 24.00 uur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de herinrichting van de Hoofdstraat? Bekijk dan het dossier Hoofdstraat .

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.