Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal gaat door met aanpak woonoverlast

Begin 2009 stelden Welstad, Lefier en gemeente zich tot doel het aantal situaties van woonoverlast binnen twee jaar te halveren. Die doelstelling is vorig jaar gehaald. Onderdeel van de projectmatige aanpak is de inzet van een wooncoach, die zorgt voor verbinding tussen de partners.

Over 2011 blijkt dat de integrale aanpak weliswaar succesvol is, maar ook noodzakelijk blijft. In het afgelopen jaar zijn ruim twintig overlastsituaties succesvol afgehandeld. Daar staat tegenover dat er bijna dertig zijn bijgekomen.

Opvallend is dat sinds de start van het project vooral het aantal gevallen van ernstige overlast sterk is teruggedrongen: van veertig in 2009 naar iets meer dan tien nu. Op 1 november 2011 stond de teller van alle overlastsituaties op ruim vijftig.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.