Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Controles waardering onroerende zaken

Waarop wordt gecontroleerd?

Ter plaatse wordt gecontroleerd of de bij de gemeente geregistreerde objectgegevens, zoals woningtype, inhoud, bouwjaar, aanbouwen, bijgebouwen en het kwaliteits- en onderhoudsniveau nog kloppen. Daarvoor is het meestal noodzakelijk dat de taxateur de situatie van de woning ook aan de achterzijde bekijkt. In enkele gevallen is het nodig dat een woning van binnen wordt bekeken.

Door wie wordt gecontroleerd?

De controle wordt uitgevoerd door Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud uit Heerenveen. Een taxateur van dit bureau kan ook bij u langskomen. De taxateur kan zich legitimeren. Zijn persoonlijke gegevens en de gegevens van zijn auto zijn bij de politie bekend. De taxateur werkt niet volgens afspraak. U hoeft niet in huis te blijven voor het bezoek van de taxateur.

De taxateur probeert zijn of haar werk goed en zo snel mogelijk te doen. Wij vragen u daarom uw medewerking.

Wat is de WOZ?

Vanaf 1997 geldt een landelijke regeling voor de waardering van onroerende zaken, oftewel de WOZ voor woningen en bedrijven. De WOZ-waarde wordt jaarlijks vastgesteld en onder andere gebruikt voor de heffing van onroerende-zaakbelastingen.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.