Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe opzet voor wijkgericht werken

De betrokken partijen zijn van mening dat Wijkaanpak Stadskanaal meerwaarde heeft gehad. Alle wijken en dorpen hebben nu een bewonersvertegenwoordiging. Daarbij zijn de lijnen van wijkraden en belangenorganisaties naar de samenwerkende partners korter geworden. De schakelfunctie van gebiedsontwikkelaar binnen het project heeft goed gewerkt. Deze functie blijft in de nieuwe opzet bestaan, evenals de integrale wijkschouw. Ook de ondersteuning van het opbouwwerk en de wijkbudgetten aan de wijkraden en de plaatselijke belangenorganisaties blijven gehandhaafd.

Vanaf 1 januari 2012 wil de gemeente Stadskanaal de regie gaan voeren over de totstandkoming van wijkvisies en het wijkgericht werken. Samenwerking met de wooncorporaties en de andere maatschappelijke organisaties blijft in de nieuwe werkwijze bestaan.

De voorzitters van de wijkraden en plaatselijke belangenorganisaties zijn woensdagavond persoonlijk geïnformeerd over de nieuwe opzet.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.