Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aanpak woninginbraken hoogste prioriteit in 2012

Naast de landelijke prioriteiten van de politie hebben de gemeenten de mogelijkheid om zelf lokale prioriteiten aan te geven. Op basis van wekelijkse overleggen en een analyse van de gegevens is gebleken, dat de woninginbraken en auto-inbraken aanzienlijk zijn gestegen in de gemeente Stadskanaal.

Daarom krijgt de aanpak van woninginbraken de hoogste prioriteit. De auto-inbraken zijn in 2011 al projectmatig aangepakt. Onderdeel hiervan is de verspreiding van brieven door stadswachten, tijdens hun surveillance. Daarin staat dat er geen waardevolle spullen achtergelaten moeten worden in de auto. Het doel hiervan is bewustwording te creëren bij inwoners.

In 2012 wil het gemeentebestuur het project om auto-inbraken aan te pakken onderbrengen bij stadswachten, maar wel blijven monitoren. Bij de aanpak van veelplegers, meerplegers en criminele jeugdgroepen willen BW doorgaan volgens de systematiek van het Gronings Goud overleg.

Dat overleg gebeurt samen met ketenpartners, om de problemen sneller aan te kunnen pakken. De ketenpartners zijn het Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid, de politie, het Veiligheidshuis en de gemeente. Indien gewenst sluiten er ook andere partners aan bij het Gronings Goud overleg.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.