Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Identiteitskaart gaat weer geld kosten

De regering heeft gisteren (woensdag) hiertoe een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer. Indien deze wet door het parlement wordt aanvaard, zal deze met terugwerkende kracht in werking treden met ingang van 22 september 2011.

De Hoge Raad oordeelde eerder, in de uitspraak van 9 september 2011, dat de legesheffing van de ID-kaart niet deugdelijk is. Met het nieuwe wetsvoorstel wil minister Donner van BZK dit gebrek repareren.

Spoedaanvragen

Gemeenten mogen ook weer spoedaanvragen voor een Nederlandse identiteitskaart in behandeling nemen. Deze worden doorgestuurd naar de producent van de reisdocumenten. Indien de aanvraag voor 16.00 uur wordt gedaan, kan de NIK de volgende werkdag worden geleverd.

Op deze website volgt nog nadere informatie over de mogelijke teruggave van legesgelden, naar aanleiding van het oordeel van de Hoge Raad, betreffende de periode tussen 7 oktober 2010 en 21 september 2011.

De informatie van het ministerie van BZK vindt u op deze website .

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.