Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vierde BOTSS Week van de Techniek

De Week van de Techniek is bedoeld ter promotie van techniekopleidingen en het bedrijfsleven in de gemeente Stadskanaal. Op deze manier kunnen leerlingen op een educatieve en bovendien leuke manier kennis maken met het vak techniek en de bedrijven in onze gemeente. We hopen daarmee de jeugd in onze regio te interesseren voor techniek en onze bedrijven, met als doel dat ze in de toekomst hopelijk gaan kiezen voor een opleiding en baan in de techniek.

Opening

Wethouder Erik Bieze opent op maandag 21 mei om 9.00 uur de Week van de Techniek op een ‘supertechnische’ en spectaculaire manier, samen met leerlingen van basisschool St. Willibrord Stadskanaal bij Huisman Warmtetechniek in Stadskanaal (Steenhouwer 22, 9502 ET Stadskanaal).

Activiteiten

Naast bedrijven die hun deuren voor de leerlingen van het basisonderwijs openen, verlenen ook een aantal instanties op het gebied van techniek hun medewerking. Dit zijn onder andere OTIB (Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf) en de RUG (Rijksuniversiteit Groningen). OTIB zal met de ‘Technomobiel’ aanwezig zijn. In een trailer op het Raadhuisplein Stadskanaal kunnen leerlingen zelf hun eigen badkamer ontwerpen en passeren technische aspecten de revue in verschillende computergames. De RUG is aanwezig met een Mobiel Planetarium. In dit opblaasbaar planetarium bij de bibliotheek Stadskanaal kunnen de leerlingen op een interactieve manier kennis maken met het ons sterren- en planetenstelsel.

Meer informatie

Voor een overzicht van deelnemende scholen, bedrijven en instanties verwijzen we u graag naar de website www.botss.nl.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.