Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

College neemt kwijtscheldingsbesluit

Het college wil naast niet-ondernemers ook kleine ondernemers die bijvoorbeeld een éénmansbedrijf hebben of een zelfstandig beroep uitoefenen, in aanmerking laten komen voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Sociale motieven zijn hierbij het uitgangspunt; in het bestuursakkoord is opgenomen dat minima zoveel mogelijk moeten worden ontzien.

Dat is bepaald in het Kwijtscheldingsbesluit Stadskanaal 2013, waarmee het college akkoord is gegaan. B en W willen de financiële consequenties verwerken in de begroting 2013. De kosten worden geraamd op maximaal 5000 euro structureel per jaar.

Als ook de raad akkoord gaat met het besluit, kunnen belanghebbenden op verschillende manieren de kwijtschelding aanvragen. Het kan persoonlijk (door een formulier op te halen aan de balie van het gemeentehuis) en digitaal via deze website of via Hefpunt .

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.