Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lokale politieprioriteiten voor 2013

In Stadskanaal wordt vanaf volgend jaar uitvoering gegeven aan het plan van aanpak tegen de woninginbraken. Hierbij zijn, naast de politie, gemeente en inwoners, ook woningcorporaties, het Veiligheidshuis, krantendepothouders en dorps- en wijkverenigingen betrokken.

Ook de aanpak van problematische jeugdgroepen, waarmee dit jaar is begonnen en waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor het CJGV, wordt voortgezet. Demissionair minister Opstelten noemt deze aanpak als voorbeeld voor andere gemeenten en brengt daarom begin september een werkbezoek aan de gemeente Stadskanaal.

Wat betreft de aanpak van vermogensdelicten, gaat het vooral om diefstallen van koper en lood. Bewustwording bij inwoners is hierbij van belang, vindt het college. Ook willen B en W dat de metaalopkopers verdachte zaken melden en dat de verkoop van metalen zorgvuldiger moet worden geregistreerd.

De genoemde lokale politieprioriteiten worden ook aangedragen voor het regionaal beleidsplan van alle 62 gemeenten in Noord Nederland, waarover in oktober besluitvorming plaatsvindt. Als de gemeenteraad, net als het college, de prioriteiten vaststelt, worden ze opgenomen in het integraal veiligheidsplan.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.