Direct naar de inhoud.

Ivo Opstelten enthousiast over aanpak jeugdcriminaliteit in Zuid Groningen

  • door:
  • op:
Ivo Opstelten in gemeentehuis Stadskanaal

STADSKANAAL – Demissionair minister van justitie  Ivo Opstelten is enthousiast over de aanpak van jeugdcriminaliteit op de manier waarop de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde dat doen.
Als het aan hem ligt gaan andere gemeenten dezelfde aanpak hanteren. Opstelten was gisteren op werkbezoek in Stadskanaal en sprak met burgemeester Baukje Galama van Stadskanaal,  Leontien Kompier van Vlagtwedde en met overkoepelend politiechef Anko Lange. Zowel in de gemeenten Stadskanaal als Vlagtwedde werden de afgelopen jaren vier jeugdbendes opgerold met behulp van een zogenaamde integrale aanpak. Daarbij werken, zodra de éérste signalen over criminele jongeren binnenkomen, politie, gemeente, het Centrum voor jeugd, gezin en veiligheid, woningcorporatie en welzijnsorganisaties samen.

Deze partijen trachten de jongeren op het rechte pad te krijgen door middel van gesprekken. ”We blijven de jongeren ook volgen en merken dan snel als het weer fout dreigt te gaan”, zei burgemeester Galama. Burgemeester Kompier liet Opstelten nog weten dat door deze aanpak werd voorkomen dat er in het dorp Vlagtwedde een nieuwe jeugdbende ontstond. ”Daar werd overlast veroorzaakt door jongeren maar door onze manier van aanpak konden we tijdig erger voorkomen”.

Na afloop van het werkbezoek in Stadskanaal toog de ‘oud burgemeester van Delfzijl’ in zijn dienstauto richting Huizinge voor een openbare verkiezingsavond. Maar niet voordat eventjes kort het Eemshotel in Delfzijl werd aangedaan om wat oude herinneringen op te halen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal