Direct naar de inhoud.

Trots op de Kanaalstreek

  • door:
  • op:

Mooi KanaalstreekCOLUMN – Feitelijk wordt er heel weinig geschreven over de kanaalstreek en dat is opmerkelijk want ik vind de Kanaalstreek een zeer bijzonder gebied.
Het doet mij dan ook een beetje pijn te moeten constateren dat ‘de Kanaalstreek’ veel minder wordt gepromoot dan bijvoorbeeld het gebied ‘Westerwolde’ of de ‘Hondsrug’.

Waarom eigenlijk?  Zo is er bijvoorbeeld in Stadskanaal een VVV vestiging onder de naam VVV Westerwolde.  Niets mis mee hoor.. maar noem dit dan VVV Kanaalstreek / Westerwolde!  Het (mooie) Westerwolde gebied ligt namenlijk ten oosten van de plaatsen Ter Apelkanaal, Musselkanaal en Stadskanaal. Net even een ander gebied met een heel ander landschap. Ontmoet ik hier toeristen dan promoot ik altijd onze regio met de woorden “welkom in de kanaalstreek“. Wel zo duidelijk (waar blijven overigens de P.R. borden??). Aan het gebied Westerwolde denk ik aan plaatsen zoals Sellingen, Bourtange, Vlagtwedde en Onstwedde.. De Hondsrug is voor mij Gieten, Borger, Odoorn tot Emmen.

Het is dus belangrijk voor de Kanaalstreek dat deze beter gepromoot gaat worden. Iedereen kent toch ook de Zaanstreek? De Zaanstreek ligt aan weerszijden van de Zaan (een veen- rivier van tien km lang), die via het Noordzeekanaal uitmondt in het IJ. De Kanaalstreek is het gebied aan weerszijden van het Stadskanaal een (veen)kanaal van ruim 30 km lang, een belangrijke Europese toeristische vaarroute. Wat let ons om de Kanaalstreek (net als de Zaanstreek) beter op de kaart te zetten? Bij de woorden ‘Kanaalstreek’ moet een Hollander direct weten dat we spreken over de ‘Drentse Monden’, ‘de Semslinie’, ‘het Stadskanaal’ en de plaatsen Ter Apelkanaal, Musselkanaal, Nieuw Buinen, Stadskanaal. Stuk voor stuk bruisende plaatsen bomvol toeristische activiteiten, schoon recreatiewater, rechte kanalen en prachtige natuur.

De Kanaalstreek is voorzien van de modernste infrastruktuur en is bovendien een prachtige uitvalbasis voor een dagje Westerwolde , de Hondsrug of Duitsland.

Brinkieman-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal