Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ligplaats woonschepen kost burgers 50 cent

Woonboot onder de watertoren

STADSKANAAL – De huidige dertien ligplaatsen voor woonschepen in onze gemeente blijven behouden als het aan het aan burgemeester en wethouders ligt..

De bewoners van de woonschepen krijgen de helft van de kosten vergoed om hun schip aan te sluiten op de riolering, tot een maximum van 1500 euro. Dat is het voorstel van het college aan de raad. In september vorig jaar wilde het college het aantal ligplaatsen via natuurlijk verloop terugbrengen, maar daarmee ging de gemeenteraad niet akkoord. Sindsdien heeft de gemeente overleg gevoerd met de bewoners en hebben zij zich gehouden aan de afspraken om de wal op te ruimen en sommige bouwwerken te verwijderen of te verplaatsen.

De gemeente pleegt onderhoud aan bomen, bermen, oevers, beschoeiingen en meerpalen. Met het aanleggen van de riolering en de bijkomende voorzieningen is in totaal 140.000 euro gemoeid. Het gevolg van het voornemen is wel dat de rioolheffing per pand in de gemeente zal stijgen met 50 eurocent per jaar. Verder stelt het college de raad voor om de Woonvaartuigenverordening per 2013 in te trekken en de regels omtrent de woonschepen toe te voegen aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het liggeldtarief zal hierdoor de komende jaren vijf keer zo hoog worden.

De dertien ligplaatsen in het Stadskanaal zijn verspreid over drie locaties. Aan de Oosterkade, tegenover de watertoren (zie foto), en in Musselkanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.