Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stadskanaal krijgt geen hbo-opleiding

Huidige Noorderpoort Stadskanaal

STADSKANAAL – Er komt geen hoger beroepsonderwijs (hbo) opleiding voor de vakken techniek en zorg in Stadskanaal. De Hanzehogeschool ziet er ervan af omdat bedrijven in de omgeving niet voldoende stageplekken voor leerlingen kunnen garanderen.

De Hanzehogeschool had de 2-jarige opleiding met het predicaat ‘associate degree’ willen geven in de nog nieuw te bouwen school van het Noorderpoort in het Pagedal.  Het Noorderpoort gaat wel mbo-onderwijs geven in de sectoren techniek en zorg.

Anderhalf jaar geleden leekt niets de komst van de hbo-opleiding in de weg te staan. Het zou ook het eerste hoger beroepsonderwijs in Oost Groningen zijn geworden. Onderzoek wees toen nog uit dat er voldoende stageplekken voorhanden waren. Volgens wethouder onderwijs Johan Hamster was dit een momentopname. “De situatie is nu heel anders. Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat bedrijven door de economische crisis niet kunnen garanderen dat zij leerlingen voor de opleiding kunnen leveren. Ook weten ze niet of ze wel stageplekken kunnen bieden. Op basis daarvan is besloten dat er onvoldoende draagvlak is voor deze opleiding”.

Johan Hamster is teleurgesteld over het feit dat Stadskanaal en de regio de opleiding mislopen. Volgens de wethouder heeft de afzegging echter geen enkel gevolg voor de bouw van de nieuwe school. In het DvhN zegt Hamster dat de hbo-opleiding niet veel ruimte in beslag had genomen. Daardoor hoeft het bouwplan ook niet te worden aangepast.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.