Direct naar de inhoud.

Nieuw studiocomplex RTV Stadskanaal achter Geert Teis

  • door:
  • op:

RTVS – Onze omroep krijgt de beschikking over een nieuw studiocomplex in het stadshart. Vanaf januari 2013 krijgen we de sleutel van een prachtige ruimte waar voorheen de gemeente Stadskanaal een kantorencomplex had. Het gebouw wat vroeger bekend stond als de bibliotheek is enkele jaren geleden bij het theater Geert Teis aangetrokken. Het linker gedeelte van dit verbouwde complex, langs de continentenlaan, bleef echter in handen van de gemeente Stadskanaal maar stond vanaf de zomer leeg.  Momenteel wordt de nieuwe RTV Stadskanaal studio voorzien van nieuwe plafonds en brandwerende wanden.  Zodra dit gereed is kunnen we beginnen met de inrichting van de radio en (toekomstige) TV studio.

Onze huidige studio op het industrie terrein ‘De Drentse Poort’ in Nieuw Buinen blijft voorlopig nog in gebruik totdat de techniek is overgezet. Dat zal na verwachting toch nog wel enkele maanden gaan duren. We zijn echt dolgelukkig met de nieuwe studio omdat hier de complete infrastructuur aanwezig is om als media-instelling door te kunnen groeien. Op de nieuwe locatie hebben we de beschikking over een kabelaansluiting via Ziggo en een supersnel internet netwerk. Bovendien zijn we hier veel toegankelijker en beter bereikbaar voor de lokale samenleving.

Het streven is om in het voorjaar van 2013 te kunnen starten met uitzendingen vanuit de nieuwe studio. De lokale omroep van Stadskanaal wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Het inrichten van de nieuwe studio gebeurt in de vrije tijd en dat in combinatie met de radioprogramma’s, want ook dat moet doorgaan. Chapeau dus voor onze medewerkers die dat allemaal mogelijk maken naast een drukke baan, gezin of schoolopleiding. In de lokale ether zal de luisteraar overigens niets merken van de verhuizing want we blijven gewoon uitzenden op de 105.3 FM en 107.8 FM. Ook onze FM kabelfrequentie blijft hetzelfde: 104.1 MHz.

Bert Jan Brinkman
omroepcoördinator-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal