Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Basiszorg verzorgingsgebied Refaja ziekenhuis zekergesteld

STADSKANAAL – Het Refaja ziekenhuis heeft het contract met zorgverzekeraar Achmea voor 2013 rond. De onderhandelingen zijn in goede sfeer verlopen. Er zijn ook al proces afspraken gemaakt over de route naar het contract voor 2014. De gesprekken daarover zullen in mei 2013 starten, zodat er op langere termijn zekerheid kan komen over de bestaande basiszorg in het verzorgingsgebied van het Refaja ziekenhuis.

Refaja ziekenhuis Stadskanaal

Uniek proces
Het proces is qua snelheid uniek. Guus Bruins: “We hadden maar drie vrij korte bijeenkomsten nodig om tot overeenstemming te komen. Normaal gesproken vinden de onderhandelingen vaak nog plaats in het jaar dat al loopt. Nu hebben we op de laatste dag van oktober 2012 zekerheid voor 2013 en zicht op zekerheid voor 2014. Daarmee zijn we één van de eerste ziekenhuizen in Nederland met wie Achmea een dergelijk contract afsluit.”

Gezamenlijk strategisch doel van Achmea en het Refaja Ziekenhuis is het langdurig zeker stellen van de basiszorg in het verzorgingsgebied van het Refaja Ziekenhuis. Het afgesloten contract biedt daartoe een prima aanzet.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.