Direct naar de inhoud.

Muziekkoepel Julianapark is geen monument meer

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Toen in de jaren dertig het Julianapark werd aangelegd kon niemand vermoeden dat hetzelfde park vele jaren later een monumentale status zou krijgen.Vanzelfsprekend werd de muziekkoepel als onderdeel van het park eveneens een rijksmonument.  Muziekkoepel Julianapark Stadskanaal

Maar sinds kort is dezelfde koepel geen monument meer. Want ruim een jaar geleden werd de koepel in brand gestoken  en het dak ging daarbij volledig verloren.  Wethouder Erik Bieze vertelt: “Er zit nu een vandalisme bestendig dak op en daarmee is de koepel niet meer authentiek en vervalt voor de koepel de monumentale status”.

Foto: De muziekkoepel in oorspronkelijke staat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-