Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jasper Leffers is Nederlands kampioen sneeuwpop maken in Stadskanaal

NK Sneeuwpop maken (f Marc Dol / RTVS)

NK Sneeuwpop maken (f: Marc Dol / RTVS)

STADSKANAAL – Gisteren (zaterdagmiddag) was het Menistenplein in Stadskanaal het decor voor het allereerste ‘NK sneeuwpop maken’. De wedstrijd begon om 15.00 uur en zou tot 16.30 voortduren. Het was de laatste dag van een winterse periode en sneeuwbuien luiden een dooiaanval in. De verse sneeuw kwam gelegen want deze plakte beter dan de sneeuw van afgelopen maandag. Jasper Leffers (nog maar vijf jaar oud) uit Stadskanaal werd de eerste Nederlands Kampioen sneeuwpop maken. Hij maakte de mooiste sneeuwpop volgens de jury, waarvan ook wethouder van de Kolk deel uitmaakte. Jasper deelt de titel met zijn ouders Leonie en Mark Leffers en met zijn opa Bert Leffers die allemaal een handje meehielpen. Organisator en horeca ondernemer Tom Feiken sprak zaterdagmiddag live via de RTV Stadskanaal microfoon van een succes en is van plan om ook volgend jaar weer een ‘NK Sneeuwpop Maken’ te organiseren.

[youtube id=”e-R3thA63EA” width=”600″ height=”350″]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.