Direct naar de inhoud.

Programma Nelli Cooman games bekend

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – Op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2013 is het weer tijd voor de 16e editie van de Nelli Cooman Games in Stadskanaal. Op en rond de atletiekbaan zulen weer diverse activiteiten worden georganiseerd. Volgens Rolf Huizinga, algemeen manager van de Nelli Cooman Games, wordt het weer een geweldig sportief evenement voor gehandicapte en valide sporters in samenwerking met Jahn 2 en de Runners.

Beide dagen zullen de mindervalide sporters op diverse atletiekonderdelen de krachten kunnen meten. Op de zaterdag vinden er bovendien wedstrijden plaats voor valide junioren, maar ook zal die dag een sportdag voor mensen met een beperking worden georganiseerd, en wordt SPIKE georganiseerd. Spike is geen wedstrijd, maar een mooie manier om kennis te maken met diverse atletiekonderdelen. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen dan meerdere onderdelen uitproberen, zoals kogelstoten, hoogspringen en nog veel meer. Deze dag is bedoeld voor kinderen met en zonder handicap en aan het eind van de dag krijg je een certificaat mee.

Tevens is er op zaterdag een unieke mogelijkheid voor junioren om mee te doen aan een clinic polsstokhoogspringen. Deze zal gegeven worden door Hugo Veenker. “Een unieke mogelijkheid om kennis te maken met een sport waar je normaal niet zo snel mee in aanraking komt”, aldus de heer Huizinga.

De zondag staat in het teken van twee andere evenementen. Allereerst is het de finale dag van het IWAS europese circuit. Zo’n 20 tot 30 Nederlandse en ongeveer 120 buitenlandse atleten met een beperking strijden in een circuit van een aantal wedstrijden tegen elkaar. Op zondag 19 mei is dan de finale dag en wordt bekend wie de winnaar van het circuit op de diverse onderdelen wordt. De atleten hebben in de week voorafgaand aan de games enkele andere wedstrijden in Nederland en zullen verblijven in het Pagedal. Er zal gestreden worden op diverse onderdelen.

Tot slot is op zondag ook de Nelli Cooman Run. Deze run is onderdeel van het Univé loopcircuit, een serie van 13 hardloopwedstrijden in de regio, en zal van start gaan op de atletiekbaan. Maximaal 4 rondes van 2,5 kilometer kunnen die dag gelopen worden door de deelnemers. Naast de wedstrijdloop is er ook een recreantenloop en een jeugdloop die allemaal op zondagmiddag gehouden worden. Inschrijven voor deze loop kan op de dag zelf in de grote tent van de organisatie.

De inschrijving voor de onderdelen van het programma is inmiddels geopend. Op de website van de organisatie, www.nellicoomangames.nl kan voor de diverse onderdelen ingeschreven worden. De inschrijfkosten staan per evenement vermeld. Ook voor de jeugdonderdelen en de clinic van het polsstokhoogspringen kan ingeschreven worden. De opening van de games is om 10.00 uur ’s morgens. De beide dagen is iedereen van harte welkom om naar de wedstrijden te komen kijken op de atletiekbaan in Stadskanaal. RTV Stadskanaal zal die dagen ook ruim aandacht aan de games besteden in de uitzendingen.

Foto: Hilda Polée, website NCGNelli Cooman Games-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal