Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zwembad in Onstwedde toch open voor ochtendzwemmen.

't Vlasmeer (f: Onstwedde.nl)

’t Vlasmeer (f: Onstwedde.nl)

ONSTWEDDE – Het ochtendzwemmen in het zwembad ’t Vlasmeer in Onstwedde blijft de komende zomer mogelijk. Om dit te realiseren dragen de ochtendzwemmers naast hun abonnement en vrijwillige werkzaamheden ook bij in de ontstane onkosten.Eerder dit jaar leek het erop dat de ochtendzwemmers in Onstwedde hun baantjes niet meer konden trekken in eigen dorp. Door de bezuinigingen van de gemeente zag exploitant Optisport geen andere optie dan te snijden in het badpersoneel. Het zwembad mag van de gemeente ’s ochtends wel open maar alleen onder toezicht van eigen vrijwilligers. Dit plan leek onhaalbaar, waardoor een definitief einde zou komen aan het ochtendzwemmen.

Veel zwemmers trekken al sinds de opening van het zwembad, 45 jaar geleden, elke ochtend trouw hun baantjes. Het stopzetten van het ochtendzwemmen is niet alleen spijtig zijn voor de zwemmers zelf, maar zou de exploitant ook ruim 40 abonnees kosten. Daarom hebben de baantjestrekkers gezamenlijk de schouders eronder gezet en tijdens een bijeenkomst met 35 aanwezigen besloten tot een extra financiële bijdrage waarmee de onkosten worden gedekt. Door deze extra bijdrage is ’t Vlasmeer het komende seizoen gedurende 18 weken alsnog ’s ochtends van maandag t/m donderdag van 7.15 – 9.30 uur geopend.

 
Vrijwillige inzet

In 1999 werd de Werkgroep Zwembad ’t Vlasmeer opgericht met als doel het zwembad voor sluiting te behoeden. Door de constructie van betaling via vrijwillige inzet blijft het zwembad in ieder geval voor de komende vier jaar behouden.De inzet van de vele vrijwilligers is onder meer terug te zien in de feestelijke opening van het zwembad, onderhoud, de aanschaf van speelmaterialen, activiteiten in het zwembad bij festiviteiten zoals de Onstwedder Feestweek en de aanschaf van een kiosk en een inlooptrap.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.