Direct naar de inhoud.

Internationale metalmarkt op metalfestival Very ‘Eavy

  • door:
  • op:
Metalfestival Very 'Eavy in Stadskanaal
Metalfestival Very ‘Eavy in Stadskanaal

STADSKANAAL – Op metalfestival Very ‘Eavy in Stadskanaal is een grote metalmarkt te vinden met een tiental standhouders uit verschillende landen. ,,Een voor metalbegrippen grote markt met een zeer breed aanbod in onder meer albums, singles, accessoires en memorabilia’’, zegt organisator Hugo Koch.

Very ‘Eavy vindt eind maart voor de derde keer plaats, voor de eerste keer als tweedaags evenement. Het festival maakt een behoorlijke groei door qua line-up. Zo is er deze keer een optreden van voormalig Iron Maiden gitarist Dennis Stratton. En ook bands als Praying Mantis, Warrant en Highway Chile doen het hart van menig metalliefhebber sneller kloppen. De band Angus, die er plotseling mee is gestopt, wordt vervangen door de nieuwe Belgische oldschool trashmetalsensatie Evil Invaders, die onder meer doet denken aan de vroege jaren van Metallica.

Belangstelling
De belangstelling voor het festival is groot. ,,De kaartverkoop verloopt voorspoedig, er zijn nog zo’n 150 kaarten verkrijgbaar’’, zegt Koch. Opvallend is de grote belangstelling vanuit het buitenland. Koch: ,,Ettelijke tientallen metalliefhebbers uit onder meer Spanje, Frankrijk, Zwitserland en Ierland komen speciaal voor dit festival over naar Stadskanaal.’’

Het Very ‘Eavy festival vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart in sporthal De Spont aan het Gandhiplein 4 in Stadskanaal. De deuren gaan vrijdags open om 19.30 uur en om 20.00 uur staat de eerste band op het podium. Zaterdag gaan de deuren open om 13.00 uur en begint het programma om 13.30 uur. Kaarten kosten in voorverkoop 22,50 euro en zijn geldig voor beide dagen. Voorverkoopadressen zijn www.veryeavy.nl, sporthal De Spont in Stadskanaal en Big Bad Wolf Records in Leeuwarden. Mits niet uitverkocht, kost een kaart aan de kassa 27,50 euro.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal