Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mens-Erger-Je-Niet Toernooi groot succes

STADSKANAAL – De eerste editie van open Knoalster Kampioenschap Mens-erger-je-niet zit er op. Het toernooi werd zaterdag 16 maart  in een zinderende finale gewonnen door de jongste deelnemer, de  6-jarige Youssef Ghanim. Winnaars Mens-Erger-Je-Niet Toernooi 2013

In de finale moest hij het opnemen tegen twee ruim 80-jarigen, Hillie Wallage en Fré Schuur, en de 7-jarige Sanne Rosing. Het ging er stevig en nietsontziend aan toe. Dat leidde tot bloedstollende en zeer ergerlijke taferelen voor deelnemers en toeschouwers op het elektronische mega speelbord. Uiteindelijk ging de 6-jarige Youssef strijken met de wisselbokaal. Alle finalisten werden beloond met een VVV-bon van gelijke waarde.

Wethouder Jan Willem van de Kolk was in de eerste ronde in de veronderstelling vrienden te kunnen maken tijdens het spel. Deze misvatting moest hij duur bekopen: na een half uurtje zat zijn toernooi er op. Maar evenals alle andere deelnemers die het toernooi moesten verlaten, nam hij dit verbijsterd maar zeer sportief op. Sportiviteit en gezelligheid stonden zonder voorop bij de 48 deelnemers. Maar dat ook nog zo spannend kon worden, hadden vele niet verwacht. Het doel van de organisatie van Buurtcentrum Maarsstee om jong en oud samen te krijgen en een gezellige en spannende middag te beleven is dan ook meer dan geslaagd. Jong en oud en alles er tussenin (van 6 tot 86) waren goed vertegenwoordigd en iedereen was na afloop erg enthousiast over het initiatief. Volgend jaar moet de wisselbokaal verdedigd worden in de tweede editie van het MEJN-evenement. Waarschijnlijk zal het plaatsvinden op de laatste zaterdag in januari 2014. Opgave is nog niet mogelijk.

De speelborden en het mega finalebord zijn voor deze gelegenheid ter beschikking gesteld door de familie Bruggink uit De Krim (voor een zak oliebollen als tegenprestatie).

Foto: v.l.n.r. de vier finalisten Hillie Wallage, Sanne Rosing, Youssef Ghanim en Fré Schuur.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.