Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

23e editie Klap tot Klaploop staat in de startblokken

Klap tot Klaploop (f: Ronny Wiekenkamp)

Klap tot Klaploop (f: Ronny Wiekenkamp)

RTVS – Op maandag 1 april,  2e Paasdag, vindt de 23e editie van de Univé Klap tot Klaploop plaats. De organisatie verwacht zeker 1400 deelnemers te mogen begroeten waarvan ook veel scholieren uit de regio. Dat de Klap tot Klaploop inmiddels ook landelijk een begrip is geworden moge wel duidelijk zijn. Vanuit alle hoeken van ons land weten lopers elk jaar op 2e Paasdag hun weg te vinden naar de gemeente Stadskanaal. Naast de regionale en nationale lopers is er ook nog een internationaal deelnemersveld. Bij een goede windrichting kunnen tijdens deze klassieker, door de langste winkelstraat van Europa, wereldtijden worden gelopen, vooral door de Afrikaanse topatleten.

Wie zicht inmiddels heeft ingeschreven en deelneemt aan de 23e Univé Klap tot Klaploop betaalt inschrijfgeld, waarvan een deel naar het goede doel gaat; de Stichting Ride4Kids in Emmen. Deze Stichting verzamelt geld in voor de bestrijding van energiestofwisselingsziekten bij kinderen. Klap tot klaploop voorzitter Jaap Duit laat weten dat hij tijdens deze editie hoopt op een grote bijdrage voor dit doel. Deelnemers die zich hebben voor-ingeschreven kunnen op zaterdag 30 maart van 13.00-18.00 uur en op maandag 1 april van 10.00-13.00 uur hun startnummer en eventuele huurchip ophalen in sporthal “De Spont” aan het Gandhiplein 3 te Stadskanaal. Alleen op zaterdag 30 maart 2013 is er van 13.00-18.00 uur in sporthal “De Spont” nog gelegenheid om ‘na’ in te schrijven.

Zangeres Karin Monet

Zangeres Karin Monet

De tien km wegwedstrijd gaat van Musselkanaal, langs het Stadskanaal, naar het centrum van de plaats Stadskanaal. De finish is naast het Best Western hotel met een uitloop op het raadhuisplein. Cameraman Pieter Tent (op de motor) en enkele verslaggevers van RTV Stadskanaal rijden mee tijdens de wedstrijdloop en geven deskundig commentaar tijdens een live uitzending die om 11.00 uur gaat beginnen. Verder zullen er sfeerverslaggevers langs de weg staan en ontvangt presentator Boelo Lutgert enkele VIP’s uit de Knoalster (sport) samenleving. Ook wordt er in samenwerking met de Stichting Klap tot Klap en RTV Stadskanaal een Klap tot Klap Muziekfestijn op het Stadsplein georganiseerd. Vanaf de podiumwagen of bij slecht weer in de overkapping zullen vanaf 15.00 uur er weer live optredens worden verzorgt. Dit jaar zijn dat de lokale artiesten Karin Monet, Henk Harders, de Feestgangers en Arjen Boltjes. Voorafgaand en na afloop van de live optredens zal Feest-DJ Frank de hedendaagse feesthits draaien.

Voordat de Klap tot klaploop uitzending begint is er eerst nog een Paas kerkdienst uitzending. Deze begint om 09.00 uur via RTV Stadskanaal. Wij wensen u alvast prettige paasdagen toe!

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.