Direct naar de inhoud.

Hospice “Tineke Breiderhuis” wint provinciale vrijwilligersprijs 2020

  • door:
  • op:
Penningmeester Jaap Duit

STADSKANAAL – Het hospice Tineke Breiderhuis in Stadskanaal heeft in de categorie zorg de vrijwilligersprijs 2020 van de provincie Groningen gewonnen. Een prachtige beloning en tevens grote waardering voor de ruim zeventig vrijwilligers die dit werk de afgelopen jaren mogelijk hebben gemaakt en in de toekomst mogelijk blijven maken. Begin september werd dit vrijwilligerswerk al gewaardeerd met de vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal en recent won de stichting Hospice Stadskanaal eo. de Clubkasactie van de Rabobank Groninger Land.

Penningmeester Jaap Duit van de stichting en een van de initiatiefnemers van het hospice, reageert als volgt:  “In 2011 zijn we op initiatief van Tineke Breider en Lineke Meijer begonnen met de plannen voor een Bijna Thuis Huis. Aanvankelijk werden we niet met gejuich ontvangen. Want we zouden niks toevoegen aan de bestaande voorzieningen op het gebied van palliatieve terminale zorg. Helaas overleed onze inspirator Tineke in 2015  maar we hebben doorgezet: het hospice moest er komen”.

Verwachtingen overtroffen

Geleidelijk groeide de maatschappelijke steun met name vanuit kerken, lokale overheden, particulieren, regionale serviceclubs. Jaap Duit: “Bijna drie jaar geleden hebben we de deuren geopend. Onze verwachtingen werden sterk overtroffen. In het eerste jaar hebben we 43 gasten mogen verwelkomen. We voorzien dus duidelijk in een behoefte en dat is voornamelijk te danken aan de inzet van een grote groep vrijwilligers die met passie onze gasten in hun laatste levensfase omringen met zorg en met name met aandacht. Dat onze stichting dit jaar deze drie prijzen heeft gewonnen, zie ik in  de eerste plaats als een waardering voor hun inzet.  Vanwege corona hebben we dit jaar aanzienlijk minder gasten en dat heeft gevolgen, helaas, voor onze bedrijfsvoering. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we vanuit de samenleving voldoende steun gaan ontvangen om het “Tineke Breiderhuis” tot in lengte van jaren voort te kunnen zetten”.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal