Direct naar de inhoud.

Boy Nijgh Voetbalschool genomineerd voor provinciale vrijwilligersprijs

  • door:
  • op:
De training van de Boy Nijgh Voetbalschool | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – De Boy Nijgh Voetbalschool uit Stadskanaal is dit jaar genomineerd voor de provinciale vrijwilligersprijs, in de categorie sport. Op deze voetbalschool van SC Stadskanaal kunnen kinderen van verschillende leeftijden kennis maken met het voetbal, zonder dat ze daarvoor lid hoeven te zijn van een sportclub. 

De initiatief werd in 2009 opgezet door Patrick Roukema. In de jaren daarna werd het samen met oud-voetballer en trainer Boy Nijgh uitgebouwd tot een volwaardige voetbalschool.

Boy Nijgh

Boy Nijgh overleed in 2013. Het bestuur van SC Stadskanaal besloot, omdat Nijgh zoveel voor de club had betekent, om de voetbalschool naar hem te vernoemen. Tegenwoordig wordt de voetbalschool voortgezet door de zoon van Boy Nijgh, Jordi samen met Rik Meinds en vele andere vrijwilligers.

‘Het zijn liefhebbers’

Het is een zonnige zondagochtend op het trainingsveld van SC Stadskanaal, waar er weer druk getraind wordt. De ouders staan langs de lijn, de kinderen op het veld samen met de trainers. ‘Deze kinderen zijn allemaal liefhebbers van het voetbal’, zegt trainer Jordi Nijgh met een glimlach. ‘Hier willen ze extra trainen. Ze zijn dan ook altijd blij, vrolijk en hebben er zin in.’

Vrijwilligersprijs

Nu is de school dus genomineerd voor de provinciale vrijwilligersprijs, die begin december uitgereikt zal worden. Nijgh: ‘Die nominatie is al een prijs op zich. Het is gewoon een mooie blijk van waardering aan al die vrijwilligers die dit initiatief hebben uitgebouwd tot een goed functionerende school die voor iedereen toegankelijk is.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal