Direct naar de inhoud.

Valthermond pakt periodetitel in Groningen

  • door:
  • op:
GVAV – Valthermond (foto: Andor Heij)

Door: Andor Heij

VALTHERMOND/GRONINGEN – Valthermond pakte zondag op sportpark Kardinge in Groningen tegen GVAV Rapiditas door een 2-1 winst de eerste periodetitel in de tweede klasse L. Dat betekent dat Valthermond verzekerd is van nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. 

GVAV was de directe concurrent voor de eerste periodetitel en moest winnen. Valthermond had aan een punt genoeg. Beide ploegen zochten vol de aanval en dat leverde een spectaculaire eerste helft op. Na zes minuten opende Valthermond de score. Jens Bulle stuitte nog op GVAV doelman Carsten Meijwaard, maar Milan Draijer gaf het laatste tikje: 0-1. Na 16 minuten kon Patrick Venema alleen op het doel van Noah Sahetapy af en die faalde niet: 1-1.

Valthermond ontsnapt in slotfase

Twee minuten later was het Valthermond dat weer op voorsprong kwam via een kopbal van Jordy Weggemans: 2-1. Valthermond had tot dan toe de beste mogelijkheden gehad, maar in de slotfase van de eerste helft ontsnapte Valthermond met een bal op de lat en een bal die van de lijn werd gehaald.

Strijd om het kampioenschap

De driehonderd toeschouwers, waarvan het overgrote deel uit Valthermond kwam, werden na rust minder verwend. Milan Draijer kreeg nog twee aardige mogelijkheden, maar het bleef bij 2-1. Valthermond pakte niet alleen de eerste periodetitel, maar zette GVAV ook nog eens op vijf punten achterstand in de strijd om het kampioenschap in 2L.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal