Direct naar de inhoud.

SJS stevent af op grootste G-voetbaltoernooi van Nederland: ‘In totaal 42 teams’

  • door:
  • op:
Het Freddie Pranger Memorial in 2019 | © Henk Bosma

STADSKANAAL – In september organiseert voetbalvereniging SJS uit Stadskanaal voor de tiende keer het ‘Freddie Pranger Memorial’. Een internationaal G-voetbaltoernooi voor spelers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking vanaf 16 jaar. Dit jaar worden er maar liefst 42 teams verwacht, een nieuw record. 

Toen de vereniging in 2011 het eerste toernooi organiseerde, deden er in totaal dertien teams mee. In de afgelopen jaren is dat aantal flink gegroeid.

Wachtlijst

‘Er komen teams uit zowel Nederland, Duitsland als België’, vertelt een enthousiaste Krijn Verwey van SJS. ‘In totaal hebben we ruimte voor 42 teams, 30 daarvan hebben zich inmiddels aangemeld. De verwachting is dat er in de komende maanden nog zoveel teams bij komen dat we misschien zelfs wel met een wachtlijst moeten werken.’ Alles bij elkaar zullen er dan 600 spelers en begeleiders naar Stadskanaal komen. Daarmee is het Freddie Pranger Memorial  het grootste G-Voetbaltoernooi voor senioren clubteams in Nederland.

Grote clubs

SJS mag dit jaar enkele grote namen uit de voetbalwereld op hun velden verwelkomen. Zo maken de G-teams van onder andere het Belgische Club Brugge en KV Mechelen in september hun opwachting. ‘En daarnaast natuurlijk nog vele Nederlandse clubs zoals Fortuna Sittard en de noordelijke voetbalclubs’, voegt Verwey toe. 

Crowdfunding

Momenteel is Verwey samen met de andere vrijwilligers druk in touw om de laatste eindjes aan elkaar te knopen. Zo moeten er bijvoorbeeld nog enkele gaten in de begroting dicht gemaakt worden. ‘In april zetten we in samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport een crowdfundingactie op’ aldus Verwey. ‘Hiervoor worden zowel het MKB als particulieren uit Stadskanaal en omgeving gevraagd een financiële bijdrage te leveren om zo de honderden G-Voetballers weer een onvergetelijke dag te bezorgen.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal