Direct naar de inhoud.

Boy Nijgh Voetbalschool wint provinciale vrijwilligersprijs: ‘Een prachtige erkenning’

  • door:
  • op:
De training van de Boy Nijgh Voetbalschool | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – De Boy Nijgh Voetbalschool uit Stadskanaal is de winnaar van de provinciale vrijwilligersprijs in de categorie sport. De school geeft gratis voetballessen aan kinderen van 4 t/m 12 jaar, zonder dat ze daarvoor lid hoeven te zijn van een sportclub. Het initiatief wordt volledig gedragen door vrijwilligers.

‘Het was heel spannend. Toen het hoge woord eruit kwam, was de ontlading dan ook enorm groot’, aldus een enthousiaste Jordi Nijgh. ‘We vinden het een prachtige erkenning voor twaalf jaar hard werk door al die fantastische vrijwilligers.’ Daarnaast ziet Jordi het ook als een mooi eerbetoon aan zijn vader Boy Nijgh, de oud-voetballer en mede-oprichter van de school, die in 2013 overleed.

‘Ik spreek dan ook mijn dank uit aan alle vrijwilligers. De trainers en hulptrainers die de school hebben uitgebouwd tot een volwaardige voetbalschool die voor iedereen toegankelijk is.’

‘Waardevol project’

De jury vindt de inzet van de vrijwilligers fantastisch. ‘Kinderen krijgen niet alleen de mogelijkheid om hun voetbaltalenten te ontwikkelen, maar bouwen ook aan hun sociale netwerk in een sportieve omgeving. Een waardevol project!’, aldus de jury. 

3.000 euro

Naast de voetbalschool wonnen ook Camping Polemonium uit Opende (categorie leefbaarheid), ZomerJazzFietsTour (cultuur), Sociale Klussendienst Stip Delfzijl (jeugd), en Stichting (on)Gestoord (zorg). De winnaars ontvingen een cheque van 3.000 euro uit handen van gedeputeerde Tjeerd van Dekken. Door de maatregelen rond het coronavirus vond de uitreiking voor de tweede keer digitaal plaats. 

‘De inzet van vrijwilligers is van grote maatschappelijke waarde voor onze provincie. Ik zie dat ook dit jaar weer terug bij de prachtige en hartverwarmende initiatieven. Het is en blijft een feit: vrijwilligers zijn het sociale cement van de Groninger samenleving’, aldus gedeputeerde Van Dekken.

Veur Noppes

Ook stichting Veur Noppes uit Stadskanaal was genomineerd voor de vrijwilligersprijs. Zij ontvangen als aanmoedigingsprijs een bedrag van 1.000 euro.

De Provinciale Vrijwilligersprijs wordt ieder jaar uitgereikt. Met de prijs laat de provincie haar waardering blijken voor het vele vrijwilligerswerk in de regio. Voor alle inschrijvers is er ook een gratis online webinar van CMO STAMM: Vinden & Binden van vrijwilligers.

Volledige uitslag

De volledige uitslag van de Provinciale Vrijwilligersprijs 2021 is op de website van de provincie te zien, inclusief de introductievideo’s van de finalisten.

Eerder maakte RTV1 deze reportage over de nominatie van de voetbalschool voor de provinciale vrijwilligersprijs.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal